Gündem
09 Kas 2019 22:20 Son Güncelleme: 09 Kas 2019 22:28

Duayen gazetecinin şok ölümü!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Gaziantep Sabah gazetesinin sahibi Aykut Tuzcu (72) geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Gaziantep'te yerel Sabah Gazetesi sahibi olan ve kentte uzun yıllar gazetecilik yapan Tuzcu, Kavaklık Mahallesi'ndeki evinde ölü bulundu. Sağlık ekipleri yaptığı ilk incelemede kalp krizi geçiren Tuzcu'nun sabaha karşı yaşamını yitirdiğini belirledi.  Tuzcu'nun cenazesinin yurt dışında yaşayan ailesi geldikten sonra toprağa verileceği öğrenildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Tuzcu için yayınladığı mesajda “Cemiyetimizin üyesi Aykut Tuzcu’yu kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar emek veren Aykut Tuzcu’nun ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” denildi.
Aykut Tuzcu’nun cenazesi ‪11 Kasım 2019 Pazar‬tesi günü Gaziantep’te toprağa verilecek.

AYKUT TUZCU KİMDİR?
Aykut Tuzcu 1947 yılında Gaziantep’te doğdu Londra Üniversitesi’nde endüstri mühendisliği eğitimi aldı. Mastırını Almanya’da Heidelberg de yaptıktan sonra memleketi Gaziantep’e dönerek babasının kurucusu olduğu Sabah gazetesi ve Gaziyurt matbaasının başına geçti . Tuzcu, gazetede günlük köşe yazılarına devam ediyordu. Evli ve 2 çocuk sahibiydi. İngilizce ve Almanca biliyordu.