Gündem
20 Mayıs 2020 23:29 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2020 23:40

Duayen gazeteci ve şair Mustafa Holoğlu toprağa verildi!

İstanbul’da çeşitli belediyelerde uzun yıllar basın danışmanı olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan, gazeteci, şair ve yazar Mustafa Holoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul’da çeşitli belediyelerde uzun yıllar basın danışmanı olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan, gazeteci, şair ve yazar Mustafa Holoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Yakalandığı amansız hastalıkla mücadele eden Mustafa Holoğlu, 18 Mayıs 2020 salı günü yaşamını yitirmişti.

BABASI VE EŞİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

Holoğlu’nun cenazesi Eyüp Sultan Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası on bir yıl önce kanser hastalığı sonucu vefat eden eşim merhum Figen Holoğlu ve babası merhum Mehmet Holoğlu’nun naaşlarının bulunduğu Eyüp Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

Cenazeye UYGAD Başkanı Mevlüt Yüksel, MGD Başkanı Okan Sarıkaya gazeteci arkadaşları, basın danışmanları ile yakınları ve üç yıl önce ikinci evliliğini yaptığı eşi İpek Holoğlu katıldı.

 

HOLOĞLU GAZETECİLİĞE MEMLEKETİ RİZE’DE BAŞLADI

65 yaşında vefat eden iki çocuk babası Holoğlu, gazetecilik mesleğine memleketi Rize’de 1970 yılında Zümrüt Rize Gazetesi’nde başlamıştı.

Vatan ve Cumhuriyet gazetelerinin muhabirliklerini yaptıktan sonra İstanbul Belediye Başkanı olan Rizeli Aytekin Kotil’in Basın Danışmanı olan Holoğlu daha sonra Fatih, Bahçelievler Belediyeleri ile Marmara Belediyeler Birliği’nin basın danışmanlığı yaptıktan sonra sağlık problemleri nedeniyle iki yıl önce emekliye ayrılmıştı. 65 yaşında vefat eden Holoğlu’nun Mehmet Kamil ve Kübra isimli iki çocuğu bulunuyor.

 

ŞİİRLERİNİ FATİH KISAPARMAK BESTELEDİ

Şiir yazan Mustafa Holoğlu’nun eserleri, başta Fatih Kısaparmak olmak üzere, bir çok sanatçı tarafından bestelenmişti. Holoğlu’nun “Kırmızı Yağmurlar” ve “Sevdam İstanbul” isimli iki kitabı yayınlanmıştı.