Gündem
28 Eki 2016 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

Duayen gazeteci Nail Güreli son yolculuğuna uğurlandı!

Usta gazeteci ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin eski başkanlarından Nail Güreli son yolculuğuna uğurlandı.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Nail Güreli için Levent Afet Yolal Cami'nde tören düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, iş adamı Aydın Doğan,  meslektaşları  milletvekilleri,yakınları ve dostları katıldı. Cenaze namazı öncesi Güreli’nin oğlu Gür Güreli, gelini Figen Güreli, yeğeni, Turgay Olcayto taziyeleri kabul etti. Güreli'nin tabutu Türk bayrağına sarıldı. İkindi namazına müteakip Güreli’nin cenaze namazı kılındı. Helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Kılıçdaroğlu ve gazeteciler tabutu bir süre omuzladı. Güreli’nin cenazesi araca konulduktan sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

"KALEMİNDEN BAŞKA HİÇBİR GÜCÜ YOKTU"

Cenaze töreninde bir açıklama yapan oğlu Gür Güreli, "Kaleminden başka hiçbir gücü yoktu. Sadece gazetecilik yaptı. Bunu da hiçbir çıkar için yapmadı, çıkar ilişkisine girmedi. Sadece gazetecilik yaptı bunu söyleyebilirim" diye konuştu.

"BASIN ÇALIŞANLARINA ÇOK BÜYÜK KATKILARI OLMUŞTUR"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise, "Türk basın camiasının başı sağolsun. Çok usta bir gazeteciydi. Ancak benim için de çok özel biriydi. Uzun yıllar beraber çalıştık. Benim hem kardeşim hem de yoldaşım sayılırdı. Kendisinin hem cemiyete hem de basında çalışan arkadaşlara çok büyük katkıları olmuştur" dedi.

Gazeteci Altan Öymen ise, “Nail Güreli mesleğimizin güzide insanlarından biridir. Hem mesleğin kendisine hizmet ettiği gazetecilerin haklarını koruyan mevzuatın yürürlüğe girmesi için çalışmalarıyla hem de mesleğe yakışır bir şekilde temsil edilmesi için çaba gösteren biriydi. Gerek üslubunda olsun özel hayatında da öyleydi” diye konuştu.

NAİL GÜRELİ KİMDİR?

Gazeteci ve yazar Nail Güreli, 1932'de İstanbul'da doğdu.  Gazeteciliğe, 1952'de Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son  Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve  Milliyet gazetelerinde çalışan Güreli, Günlük Evrensel gazetesinde  yazıyordu.1959'da yılın gazetecisi seçilen Güreli, TGC'nin çeşitli kademelerinde  çalıştı ve 18 Mart 1994'ten 3 Nisan 2001'e kadar başkanlığını yaptı. Mine Güreli  ile evli ve bir çocuk babası olan Güreli, Basın Şeref Kartı sahibiydi.