Ekonomi
25 Tem 2022 10:59 Son Güncelleme: 25 Tem 2022 11:01

DSİ 50 bekçi alımı yapacak! KPSS şartı aranmıyor…

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, taşrada çalıştırılmak üzere 50 bekçi alacağını duyurdu. Konuyla ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Adaylarda KPSS şartı aranmıyor. Bunun yanı sıra başvuranların en fazla 40 en az 18 yaşında olması gerekiyor. Peki, DSİ bekçi alımı başvuru şartları neler, nasıl başvurulur? İşte detaylar...

DSİ'den yayımlanan iş ilanlarına bir yenisi daha eklendi. Resmi Gazete'de DSİ'nin bekçi ilanı yayımlandı. Bunun üzerine bu işte çalışmak isteyen binlerce insan, DSİ bekçi alımı başvuru şartlarını araştırmaya koyuldu. İşe alımlarda KPSS şartının aranmadığı fakat bekçi başvurularında kişilerin en fazla 40 en az 18 yaşında olmaları gerektiği dikkat çekti. Peki,DSİ bekçi alımı başvuru şartları neler, nasıl başvurulur?

Şu anlık sadece 21 ilde gerçekleşecek olan bekçi alımı için şartlar belirlendi. DSİ'nin ebkçi alım ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Şartlar arasında en dikkat çekenleri KPSS gerekmediği ve 18-40 yaş aralığında bekçi adaylarının aranması oldu. Peki, DSİ bekçi alımı başvuru şartları neler, nasıl başvurulur?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) "Açık Kamu İş İlanları" bölümünde ilan edilen şartları taşıyan adaylar, başvurularını İŞKUR il müdürlükleri veya www.iskur.gov.tr aracılığıyla yapabilecek.

DSİ BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

-2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

-Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

-18 yaşını tamamlamış olmak.

-İlan tarihi olan 25/07/2022 tarihi itibariyle en fazla 40 yaşında olmak. (25/07/1982 tarihinden sonra doğmuş olmak)

-Son başvuru tarihi itibariyle en az lise ve dengi okul mezuniyet belgesine sahip olmak

-Askerlik ile ilişiğinin olmadığını belgelendirmek.

-5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun Gereğince geçerliliği devam eden Silahlı Özel Güvenlik belgesi ve kartına sahip olmak

-Sağlık Bakanlığından onay almış, Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik raporuna sahip olmak.

-7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atamaya engeli bulunmamakb

Başvuruda bulunan adayların, en fazla 40 yaşında ve en az lise ve dengi okul mezuniyet belgesine sahip olmaları şartı aranıyor.

-Adaylardan ayrıca, "silahlı özel güvenlik" belgesi ve kartına sahip olmaları isteniyor.

İSTANBUL KALKINMA AJANSINA 3 PERSONEL

Öte yandan İstanbul Kalkınma Ajansının, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, 2 uzman ve 1 destek personeli alınacak.

Söz konusu alım için 15-29 Ağustos tarihlerinde "isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresinden başvuru yapılabilecek.

DSİ BEKÇİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İlanda belirtilen şartların tamamını taşıyan adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 25/07/2022-29/07/2022 tarihleri arasında elektronik (online) yapabileceklerdir.

ETİKETLER
#dsi #bekçi #kpss