Gündem
28 Haz 2014 17:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:22

Dr. Öz'e şoke eden suçlama!

Gazetecilik etiği konusunda referans kabul edilen yayınlardan Columbia Journalism Review, Mehmet Öz'ün dergisi The Good Life'da sağlık tavsiyelerinin reklam amaçlı olduğunu öne sürdü.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Programında zayıflatıcı hapları övdüğü için başı belaya giren, ABD’nin en ünlü sağlık uzmanlarından biri olan Türk kökenli Mehmet Öz, şimdi de yeni çıkardığı dergiye yönelik suçlamalarla boğuşuyor.

Dünyanın en prestijli gazetecilik okuluna ev sahipliği yapan Columbia Üniversitesi’nin yayını Columbia Journalism Review (CJR) Mehmet Öz’ü etik açıdan eleştirdi. Gazetecilik etiği ve prensipleri konusunda önemli bir referans kaynağı olarak kabul edilen CJR’un internet sitesinde yayımlanan makaleye göre “Dr. Oz The Good Life” dergisi Öz’ün iş bağlantısı olduğu firmaların ürünlerini bu bağlantıyı saklayarak okurlarına ‘kullanılması gereken ürünler’ olarak sunuyor.

DenemeHearst dergi grubu içerisinde yayınlanan, mayıs/haziran sayısı 800 bin adet dağıtılan derginin en azından 2015 yılı sonuna kadar 10 sayı çıkması planlanıyor.

CJR, sağlıklı beslenme ve yaşam tavsiyeleriyle dergiyi beğense de içeriğini ve sayfalarda yer verilen ilanların ‘problemli’ olduğu saptamasını yaptı. CJR, dergide yer verilen ürünlerin Öz’le bağlantısı olup olmadığının net bir şekilde verilmediğini söyleyerek eleştirdi.

Öz geçen hafta kendi adını taşıyan televizyon programında zayıflatıcı bitki haplarını övdüğü için Missouri Senatörü Claire McCaskill tarafından çağrıldığı Senato’da ifade vermişti. McCaskill, Öz’ün şovunda mucize reçeteler sunarak halkı aldattığını iddia etmişti. Öz ise programında tanıttığı ürünleri kilo kaybettirdiğine inandığını ve ailesinin de bu ürünleri kullandığını belirtmişti.