Gündem
19 Haz 2014 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:19

Dr. Mehmet Öz ifadesinden sonra ilk kez konuştu!

Amerikan televizyon kanalında program sunan Dr. Mehmet Öz, ABD Senatosu'nda verdiği ifadeyle ilgili açıklamalar yaptı.

"Amerika'nın Doktoru" diye bilinen Dr. Mehmet Öz programında önerdiği kilo kaybına yardımcı olduğu ileri sürülen ürünlerin halkı dolandırdığı iddiasıyla ifade veren Mehmet Öz, ABD Senatosu'nda verdiği ifadeyle ilgili, "Heveslendirici dilimden dolayı sorumluyum" dedi.

Her gün milyonlarca Amerikalı'nın izlediği televizyon programında tanıtılan ve kilo kaybına yardımcı olduğu ileri sürülen ürünlerle ilgili ABD Senatosu'na önceki gün verdiği ifadesinde; programında önerdiği ürünlerin işe yaradığına inandığını ve ailesine de tükettirdiğini söyleyen Dr. Öz, Hürriyet'ten Razi Canıkligil'e yaptığı yazılı açıklamada, "Bu dolandırıcılığın artmasından ben de sorumlu olduğum için ifade verdim. Bu ürünleri tanıtırken kullandığım heveslendirici dil, bu sorunu daha kötü yaptı" ifadesini kullandı.

SENATODA KENDİNİ SAVUNDU

Doktor Öz'ün ifade sonrasındaki açıklaması şöyle:

"Senatoya verdiğim ifadeden bazı karmaşık konularla yüzleşmek ve tüm mevcut oyuncuların katılımıyla, tüketicileri korumaya yönelik ileri adımlar atabilmek için gerçekleşen bu zorunlu işbirliğinden dolayı çok memnunum."

"Yıllardır benim ilgi alanımdaki hiçbir ürünü satmaya hevesli olmamama rağmen, bu ürünleri kapsayan araştırmanın bir değeri olduğunu hissettim."

"Burada ifade vermeye gelmemin nedeni ise bu dolandırıcılığın çoğalmasında benim sorumlu bir rolümün olması ve benim kullandığım heveslendirici dilin bazen bu sorunu daha kötüye götürmüş olmasıdır."

"Bu ürünlerle ilgili görüşlerimi açıklamamış olsaydım, izleyicilere olan görevimi yerine getirmemiş olurdum."

"Gelecekte umut verici araştırma ve ürünleri tartışırken daha dikkatli olacağım. Ama bu duruşmaya katılan mevcut herkesin kilo kaybı dolandırıcılığı sorunları ile başa çıkma yolu bulabilmek adına birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum."

ABD SENATOSUN'DAKİ İFADESİ

ABD Senatosu'nda Missouri Senatörü Claire McCaskill'in başkanlığını yaptığı "Tüketicinin Korunması, Ürün Güvenliği ve Sigorta" adlı alt komitenin karşısına çıkan Dr. Mehmet Öz, yeşil kahve çekirdeği gibi ürünleri bilimsel bir kanıt olmamasına rağmen programında tanıttığına dair iddialara yanıt vermişti.

İfadesinin alınması sırasında konuşan Senatör McCaskill, "Programında birçok güzel şey yapıyorsun. Ama neden bu tür ürünlerin işe yaramadığını bilmene karşın bunları söylüyorsun anlamıyorum" diye tepki gösterince; Dr. Öz, önerdiği ürünlerin işe yaradığına inandığını belirterek, bunları kendisi ve ailesinin de tükettiğini, doktor olarak işinin gereksinim duyan insanlara yardım etmek olduğunu söylemişti. Dr. Öz, insanlara umut olabilecek bir ürünü onlara tanıtarak yardımcı olduğunu, ancak; diyet ve egzersiz yapmadan uzun süreli çözüm üretebilecek bir ilaç olmadığını kaydetmişti.