Gündem
09 Ara 2022 07:56 Son Güncelleme: 09 Ara 2022 07:57

DP’li isimden AK Parti’ye konut projesi eleştirisi! Kura listesini paylaşarak isyan etti…

‘İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi’ kapsamında Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yapılacak sosyal konutlar için çekilen kura listesini yayınlayan DP Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, söz konusu kişilerin tamamının Suriye uyruklu olmasına tepki gösterdi ve AK Parti’ye sert çıktı.

Demokrat Parti’nin (DP) göç ve sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımını yaptığı 'İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi' kapsamında Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yapılacak sosyal konutlar için çekilen kuranın sonuçlarına tepki gösterdi. Tamamını Suriye uyrukluların oluşturduğu kura listesini dün sosyal medya hesabında paylaşan Aksoy, "Bu tablo resmen, AKP'nin, Türkiye'nin kendi yurttaşlarını topraklarında azınlığa düşürme uygulamasıdır" dedi.

 

Erdoğan'ın ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi’ olarak tanıtımını yaptığı projenin ilk etabı için ekim ayında temel atılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, projesinin birinci ve ikinci etap kura çekimlerinin 7-28 Kasım tarihlerinde Şırnak, Ardahan, Kars, Siirt, Iğdır, Batman, Ağrı, Mardin, Van, Şanlıurfa, Hakkari, Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Kilis, Malatya, Muş ve Tunceli'de noter huzurunda yapıldığını duyurmuştu.

Kurada, 892 şehit ailesi ve gazi, 4 bin 429 engelli, 11 bin 127 emekli, 20 bin 856 genç ve 15 bin 657 diğer kategorideki vatandaş asil ve yedek olarak hak sahibi olmuştu.