Dünya
15 Kas 2022 17:15 Son Güncelleme: 15 Kas 2022 17:16

Dört yıldır aranan İtalyan uyuşturucu kaçakçısı Antalya'da yakalandı

İtalya basını, ülkede uluslararası uyuşturucu kaçakçılığından 22 yıl 8 ay hapse mahkum edilen ve dört yıldır aranan Luciano Camporesi'nin 11 Kasım'da Antalya'da yakalandığını duyurdu.

İtalya’da uluslararası uyuşturucu kaçakçılığından 22 yıl 8 ay hapse mahkum edilen ve dört yıldır aranan Luciano Camporesi Türkiye’de yakalandı.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın İtalya basınından aktardığına göre 47 yaşındaki Luciano Camporesi, İtalya ve Türkiye’den güvenlik güçlerinin işbirliğiyle 11 Kasım’da Antalya’da bir evde yakalandı.

Ansa ajansı, Camporesi'nin üzerinden sahte kimlik belgeleri çıktığını yazdı.

Türkiye'den ise henüz operasyonla ilgili bir açıklama yapılmadı.

İtalyan güvenlik güçleri Ağustos 2018’de, Camporesi’ye ait olduğu belirlenen ‘’Remus’’ isimli bir gemide 20 tondan fazla esrar ele geçirmişti. Geminin tamamı Karadağlı olan 11 kişilik mürettebatı gözaltına alınmıştı.

‘’Pollino – European ‘Ndrangheta Connection’’ (Pollino - Avrupa 'Ndrangheta Bağlantısı) adı verilen soruşturma sonucunda Camporesi uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı suçundan 22 yıl 8 ay hapse çarptırılmıştı. Luciano Camporesi 5 Aralık 2018’den bu yana aranıyordu.