Gündem
12 Mayıs 2013 14:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

DÖRT PARTİ BASINA SANSÜR İÇİN YARIŞTI!

Yeni anayasada basın özgürlüğü için dört parti, "basına sansür" konusunda uzlaşmaya vardı...

Yeni anayasada basın özgürlüğü için dört parti, "basına sansürün" ancak "başkalarının haklarının korunması, şiddetin teşviki veya övülmesi ile kişiler arasında kin ve nefret duygularının oluşturulmasının önlenmesi amacıyla" uygulanması konusunda anlaştı
 Yni anayasada basın özgürlüğü için dört parti, "basına sansürün" ancak "başkalarının haklarının korunması, şiddetin teşviki veya övülmesi ile kişiler arasında kin ve nefret duygularının oluşturulmasının önlenmesi amacıyla" uygulanması konusunda anlaştı.
 
CHP MİLLİ GÜVENLİK, AKP KAMU DÜZENİ, MHP HER İKİSİ DE
 
CHP, sayılanlara ek olarak "milli güvenlik"; AKP, "kamu düzeni ve genel ahlak" gerekçesiyle de sansür talep ederken, MHP ise iki partinin ek sansür taleplerine destek verdi.
 
Anayasa Komisyonu’nun önceki günkü toplantısında, "basın özgürlüğü" başlıklı 19. madde ele alındı. Dört parti, basın özgürlüğünün sağlanmasına yönelik ileri düzenlemelerin yanı sıra, özgürlüğün sınırlanmasına açık kapı bırakan 11 fıkrada uzlaşma sağladı.
 
BDP VE CHP ANADİLDE YAYIN HAKKINI ANAYASA’DA İSTEDİ
 
Bu arada, komisyonda BDP ve CHP’nin anadilde yayın hakkının anayasal güvenceye alınması konusunda ortak teklifleri oldu.
 
Şu ifadelere yer verildi: "Radyo ve televizyon istasyonu ve haber ajansları kurmak ve işletmek serbesttir. Radyo, televizyon, sinema veya bilişim yoluyla yapılan yayın işletmeleri izin sistemine bağlanabilir."