Televizyon
16 Kas 2012 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

DÖRT BİR TARAF'TA NAZLI ILICAK EMRE KONGAR GERGİNLİĞİ!

Dört Bir Taraf'ta Nazlı Ilıcak ve Emre Kongar arasında AKP kafası-asker vesayet kafası gerginliği.

CNN Türk'te yayınlanan Dört Bir Taraf'ta Nazlı Ilıcak ve Emre Kongar arasında sert bir tartışma yaşandı. Bugün görülecek OdaTv davası hakkında konuşurken yaşanan tartışma ikilinin gergin anlar yaşamasına neden oldu.

EMRE KONGAR: "İŞTE BU AKP KAFASI"
Odatv davası hakkındaki görüşlerini dile getirirken Nagehan Alçı ve Nazlı Ilıcak sözünü kesince sinirlenen Emre Kongar, "İşte AKP kafası bu. Sadece kendileri konuşsun, herkes sussun istiyorlar. Herşeyin doğrusunu kendilerinin bildiğini düşünen bir kafa" diyerek tepkisini dile getirdi.

ILICAK: ŞÜKÜRLER OLSUN ASKERİ VESAYET KAFASINDAN DAHA İYİ
Ilıcak ise Kongar'ın bu sözlerine, "AKP kafası sizin askeri vesayet kafanızdan daha iyi. Şükürler olsun ki AKP kafası var da askeri vesayet rejimi ile hesaplaşılıyor. Yoksa bugün bu davalar olmazdı" dedi.

12 EYLÜL'E METHİYELER DÜZEN YAZILARI
Ilıcak ve Alçı'nın sözleri karşısında soğukkanlılığını korumaya çalışan Kongar, "Siz o askeri vesayet için övgüler yazarken benim neler yaptığım ortada" diyerek Ilıcak'ın 12 Eylül darbesine övgüler dizen yazılarını ve kendisinin 12 Eylül rejimi tarafından üniversiteden uzaklaştırılmasını hatırlattı. Kongar, "Bu tür davalarda gazeteci olarak en azından tutuklama listeleri yayınlamamak bir ahlak, demokrasi ve hukuk kuralıdır" diyerek Alçı'ya da Odatv konusunda yazdığı 'ihbar' niteliğindeki yazılarını hatırlattı.