Televizyon
26 Eki 2011 08:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

DÖRT BİR TARAF'TA MÜGE ANLI'YA SERT ÖFKE!

'Dört bir Taraf' programının yorumcuları Nagehan Alçı ve Enver Aysever de Müge Anlı'yı eleştirirken o sözleri nefret söylemi olarak mahkum ettiler...

Müge Anlı’nın büyük tepki toplayan sözleri CNN Türk ekranlarında da tartışma konusu oldu. ’Dört bir Taraf’ programının yorumcuları Nagehan Alçı ve Enver Aysever, Anlı’yı nefret söylemiyle suçlarken toplum kadar hukukun da sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Nagehan Alçı, Müge Anlı’nın canlı yayındaki ırkçılık kokan sözlerini alıntıladıktan sonra sert eleştiriler getirirken bunun nefret suçu kapsamında bir yargılama konusu olması gerektiğini söyledi. ATV gibi büyük bir kanalda böyle bir söylemin yer alamayacağını vurgulayan Alçı, Habertürk spikeri Duygu Canbaş’ın gafını da hedef aldı. Enver Aysever de konuya nefret suçu açısından yaklaşırken "Kaddafi’yi o şekilde öldürenler Kaddafi’den daha kötüdür. Türkiye’de ’Kürtlere oh olsun’ diyenlerin de Kaddafi’yi linç eden o insanlardna hiç bir farkı yoktur" dedi.

Programın bir diğer yorumcusu Nazlı Ilıcak ise "Türkiye’de ırkçılık almış başını gitmiş demeye de gerek yok. Sonuçta bu örneklere karşın büyük çoğunluk Van’a sahip çıktı." diyerek konuya iyimser bir açıdan değerlendirmeyi tercih etti.