Gündem
26 Eyl 2013 17:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

DÖNER BIÇAKLARIYLA SAHAYA GİRDİM! TÜYLER ÜRPERTEN İTİRAF!

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde, sahaya indiği iddia edilen, 1453 Kartalları taraftarı İsmail Er adlı kişi, maç gününe ilişkin fotoğraf ve görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı.

Olaylı derbinin yankıları sürerken, kamuoyu maç sırasında sahaya inenlerin Çarşı üyesi mi, yoksa 1453 Kartalları taraftar grubuna mı mensup olduğu merak ediliyor.

22 Eylül 2013 tarihinde oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşanan olaylarla ilgili yeni iddialar ortaya çıkarken, 1453 Kartalları taraftar grubunun üyesi olduğu iddia edilen İsmail Er adlı kişinin sosyal paylaşım sitelerindeki yazı ve fotoğraf paylaşımları maç günü yaşananları anlatır nitelikte.

AK Parti Küçükçekmece Mahalle Gençlik Kolları Başkanı olduğu belirtilen İsmail Er'in Facebook hesabında, ''Abi döner bıçaklarıyla sahaya girdim. Bedavadan maç abi, ne yapalım sağlık olsun'' gibi paylaşımlarda bulunduğu görüldü.

CHP'DEN SORU ÖNERGESİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, TBMM'ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle, İsmail Er ile ilgili yazılı soru önergesi sundu.

Tanrıkulu’nun TBMM aracılığıyla Başbakan Erdoğan’a ilettiği soru önergesi şöyle:

 “22 Eylül 2013 tarihinde oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında  yaşanan istenmeyen olaylarla ilgili kamuoyundaki iddialar, siyasetin spora ve tribünlere yansıdığı yönündedir. 1453 Kartalları taraftar grubunun üyesi olduğu iddia edilen İsmail Er adlı vatandaşın sosyal paylaşım sitelerindeki yazı ve fotoğraf paylaşımlarında sahaya girdiğini ve sandalye attığını itiraf etmesi şüpheleri güçlendirmektedir.

Bu bağlamda; Beşiktaş-Galatasaray maçında sahaya giren taraftarların 1453 Kartalları adlı taraftar grubu olduğu iddiaları doğru mudur? İsmail Er AKP Küçükçekmece teşkilatında mahalle kolu başkanı olarak görev yapmakta mıdır? İsmail Er ve 1453 Kartalları adlı taraftar grubu toplu biletleri kim veya kimlerden almışlardır? Bu toplu biletler kimlere verilmiştir? 1453 Kartalları ve İsmail Er toplu biletleri karaborsada satmışlar mıdır? Maç esnasında sahaya giren ve taraftarları kışkırtan İsmail Er ve diğerleri hakkında yasal işlem yapılmış mıdır? Tribünlerde kavga çıkaran, sahaya giren ve maçın oynanmasını engelleyen 1453 Kartalları adlı taraftar grubu hakkında işlem yapılmış mıdır? Maç öncesi giriş kapıları ve turnikeleri kıranlar hakkında işlem yapılacak mıdır? Giriş kapılarını ve turnikeleri kıranlar ile bilet kontrolü yapmayan görevliler tespit edilmiş midir?”