Gündem
15 Oca 2017 10:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:23

Donald Trump'ın adamı yazdı: Gülen Türkiye'ye verilecek!

ABD Başkanı Donald Trump'ın ekibinden Cumhuriyetçi Denny Rehberg, Gülen'in Türkiye'ye iade edileceği sinyalini veren bir yazı kaleme aldı.

Barack Obama döneminde gerilen Türkiye- ABD ilişkileri Donald Trump'ın göreve gelmesiyle yeni bir döneme girebileceği ifade ediliyor.

ABD'li Cumhuriyetçi politikacı ve eski Montana Eyaleti Valisi Denny Rehberg, The Hill gazetesi için kaleme aldığı makalede, Gülen'in sınır dışı edilmediği sürece FETÖ'nün ABD'nin de içinde bulunduğu Türkiye ve müttefikleri için tehdit oluşturmaya devam edeceğini belirtti.

OBAMA'DAN TRUMP'A KÖTÜ BİR MİRAS KALDI

The Hill'de Denny Rehberg imzalı analiz haberde, Obama ve onun yönetiminin Türkiye ile ilişkilerde Trump'a kötü bir miras bıraktığı, Trump tarafından bu kötü mirasın düzeltilmesi gerektiği belirtilirken Amerika'nın Türkiye'ye hiç olmadığı kadar da ihtiyacı olduğu vurgulandı. Aynı yazıda, teröre karşı ortak mücadele vurgusu da dikkat çekti.

Haberde ayrıca ABD'nin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump'ın göreve gelmesiyle ilişkilerin düzelmesi için bir şans doğacağı belirtildi.

15 TEMMUZ'DAN SONRA İLİŞKİLER GERİLMİŞTİ

FETÖ'nun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fettullah Gülen'in iade edilmemesi ve ABD Hükümeti'nin bu konuda hiçbirşey yapmaması Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmış ve ilişkiler bozulmuştu.