Dünya
23 Ağu 2023 19:07 Son Güncelleme: 23 Ağu 2023 19:13

Donald Trump, ABD'nin en tehlikeli cezaevine girebilir

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla Georgia eyaletindeki dava için Perşembe günü teslim olması ve tutuklanması bekleniyor.

Trump karşı karşıya kaldığı suçlamalar hakkında savunma yapmak için bu yıl daha önce üç defa hakim karşısına çıktı. Hakkındaki tüm suçlamaları reddetti.
Ancak Georgia’daki süreç diğerlerinden farklı olabilir.

Cumhuriyetçi siyasetçi, New York, Florida ve Washington DC’deki mahkeme süreçlerinde özel muamele görmüştü.

BBC'deki habere göre Trump diğer suçlularla etkileşime girmek zorunda kalmamış, polis dosyası için fotoğrafı çekilmemişti.

Ancak Fulton şehrinin şerifi Patrick Labat, Trump için diğer zanlılara da uygulanan “normal” sürecin işleyeceğini vurguladı. Trump, hakkındaki suçlamaları reddediyor ve kendisi hakkında bir cadı avının başlatıldığını öne sürüyor.

Trump ile beraber suçlanan iki isim şimdiden tehlikeli bir hapishane olarak bilinen Fulton’a girdi bile. Hapishanede zanlılar genelde tıbbi tarama, parmak izinin alınması ve tutuklama talebinin incelenmesi gibi birtakım süreçlere tabi tutuluyor.

Bu sefer Trump’ın tutuklanan herkese yapıldığı gibi polis dosyası için fotoğrafı da çekilebilir.
Georgia eyaletinin Atlanta kentinde avukat olan Rachel Kaufman, Fulton hapishanesinin zorlayıcı koşulları olduğuna dikkati çekerek Trump ile beraber yargılanacak 18 zanlının çetin bir süreçten geçebileceğine işaret etti.