Gündem
27 Kas 2012 08:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:25

DOLMABAHÇE'DE NE OLDU? BAŞBAKAN'DAN KOMİSYON'A DOLMABAHÇE YANITI!

28 sayfalık açıklamada en çok o sorunun yanıtı merak ediliyordu

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle 25 sayfayı bulan soruları göndermişti.
 
28 SAYFALIK CEVAP
 
Başbakan Erdoğan dün bu sorulara 28 sayfalık bir cevap ve değerlendirme metni gönderdi. 28 Şubat sürecinden, 27 Nisan bildirisine ve Yaşalar Büyükanıt ile Erdoğan’ın Dolmabahçe’de yaptığı görüşmeye kadar birçok önemli konuyu kapsayan sorulara yanıt verdi.
 
DOLMABAHÇE AÇIKLAMASI

 
Cevabı en çok merak edilen sorulardan biri de Dolmabahçe görüşmesi ile ilgili olan soruydu. Başbakan Tayyip Erdoğan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşarbüyünıt’la Dolmabahçe Sarayı’nda yaptığı görüşmeye ilişkin "Görüşme ile ilgili spekülasyonlar abartılı, haksız ve gerçekdışıdır" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan’ın "Dolmabahçe’de ne oldu" sorusuna yönelik verdiği cevap;
 
Soru: Dolmabahçe görüşmelerinde neler konuşuldu? Bu konuya açıklık getirmeyi ne zaman düşünüyorsunuz?
 
Cevap: Kamuoyunda "Dolmabahçe Görüşmesi" olarak adlandırılan, dönemin Genelkurmay Başkanı ile yaptığımız görüşme konusundaki spekülasyonların abartılı, haksız ve gerçekdışı olduğunu ifade etmek durumundayım. Başbakan ile kendisine bağlı olan Genelkurmay Başkanının haftalık görüşmelere başlaması ve asker-sivil ilişkilerinin olması gerektiği şekle dönüşmesi, Türk siyaseti açısından olumlu bir gelişmedir. Bu görüşme de haftalık olağan ve sıradan bir görüşmedir. Bu görüşmenin muhtevasında speküle edilen hususlar veya devam eden davalarla ilgili konular bulunmamaktadır.