Dolarda 18,50 aşılırsa ne olur? Hangi ay kritik? Uzmanlardan çarpıcı açıklamalar

Sene başında 13,35 olan dolar kuru bugün 17,70'in üzerinde hareket ediyor. Uzmanlar kurdaki artışın nedenlerini ve bundan sonra olabilecekleri değerlendirdi.

Dolarda 18,50 aşılırsa ne olur? Hangi ay kritik? Uzmanlardan çarpıcı açıklamalar - Sayfa 1

Yıla 13,35 seviyesinde başlayan dolar/TL'de bugün 17,79 seviyesi görülürken, 20 Aralık'ta görülen 18,36'lık rekora giderek yaklaşılıyor. Kur korumalı mevduat ve şirketlere kredi için döviz bozdurma şartı gibi adımların kurlarda sağladığı düşüşler geçici oluyor.

116
Dolarda 18,50 aşılırsa ne olur? Hangi ay kritik? Uzmanlardan çarpıcı açıklamalar - Sayfa 2

Hem yurt içi hem de yurt dışından gelen haberler, döviz kurlarında artışın devam edebileceğine işaret ediyor. İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, InvestAZ Araştırma Direktörü Dr. Tuğberk Çitilci ve East Capital kıdemli danışmanı Emre Akçakmak, döviz kurlarındaki gelişmeleri Sözcü’ye değerlendirdi.

216
Dolarda 18,50 aşılırsa ne olur? Hangi ay kritik? Uzmanlardan çarpıcı açıklamalar - Sayfa 3

ABD DOLARI GÜÇLENDİ

Dolar kurundaki hareketin bir kısmının yurt dışı kaynaklı olduğunu belirten Yılmaz, ABD dolarının diğer büyük para birimlerine göre değerini ölçen ve yılbaşında 95 seviyelerinde olan dolar endeksinin 109'un üzerine çıkarak 20 yılın zirvesini gördüğünü hatırlattı.

316
Dolarda 18,50 aşılırsa ne olur? Hangi ay kritik? Uzmanlardan çarpıcı açıklamalar - Sayfa 4

BDDK kredi için döviz sınırlaması getirmesi gibi önlemlerin etkisinin geçici olduğunu hatırlatan Yılmaz, bazı endişelendirici gelişmeler olduğunu dile getirdi.

416