Ekonomi
17 Mayıs 2023 00:53 Son Güncelleme: 17 Mayıs 2023 00:54

Dolar ve euro ile ilgili çok kritik uyarı!

Altın fiyatlarını koklayan ekonomis İslam Memiş'ten bu sefer dolar kuru uyarısı geldi. Memiş, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde dolar ve euronun gidişatını değerlendirdi. Üst seviyelerden döviz alınmaması konusundaki uyarısını yineledi.

İslam Memiş, kendi Youtube kanalında yaptığı değerlendirmelerde seçim öncesinde euro ve doları yüksek fiyattan alanları uyardı. İkinci tura kalan seçimlerdeki iki haftalık süreçte yatırımcıların aynı hatayı yapmamaları gerektiğini söyledi.

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş şu ifadelere yer verdi:

"Seçimlerden önce 22.40-22.60 aralığından döviz talebinde bulunan döviz büfelerinde kuyruklar oluşturan Türkiye genelinde yatırımcılar vardı.

Her ne kadar bu arkadaşlarımızı defalarca uyarsak da 'böyle bir piyasa oluşacak tuzaklara düşmeyin gizli maceraya atılmayın' desek de dinletemedik. Bu uyarıları ciddiye alanlar da vardı, korku ve panikle bu satın alma sürecini devam ettirenler de oldu.

Çok büyük zarar ettiler, çünkü bugün dolar TL kuru 20.68 seviyesine kadar geriledi. Şu an dolar TL kuru yurtiçi piyasalarda Kapalıçarşı’da 20.77 seviyesinde.

İki liralık çok ciddi bir düşüş ve gerileme oldu. 'Ben de zengin olacağım' diye dövizcilere koşanların canı yandı.

Bir de manipülasyon tuzağına düşen 'haniciler' var. Güya dolar 30 lira olacak diye varını yoğunu gitti dolara kaptırdı. İkinci bir tokat yiyeceksiniz uyarılarım da vardı. Bir yıl böyle bakıp durursunuz elinizdeki dövize.

Bugün geldiğimiz noktada bu sert düşüşlerle birlikte geçen hafta dolar alanların ne kadar büyük gaflet içinde olduğunu gördük.

Peki bu 15 günlük süreç içinde dolar TL kurunda neler beklenmeli.

Yine geniş bant aralığında dalgalanan bir piyasa karşımızda olabilir. 20 - 22 lira aralığını takip etmeyi sürdüreceğim.

Seçimlerden sonra tekrar bir yoruma ihtiyaç var. Ekonomi yönetimi değişecek. Belki ekonomi politikasında da ciddi değişiklikler olacak. Belki bir faiz artırımı yaz aylarında gündeme gelebilir diye düşünüyorum.

Euro TL kuru 22.13 – 22-54 lira aralığında şu an itibariyle. Yine geçen hafta sert dalgalanmalar vardı. Yine aynı atmosferle 24.70 seviyesinden euro alındığını gördük.

Bugünkü 22.54 seviyesi bize ciddi anlamda bu alımı yapanların zarar ettiğini bize göstermiş oldu. Keşke uyarılarımız dinlenseydi. İflah olmayan bir süreci yaşamış olduk.

Benim iki haftalık dönemde euroda takip edeceğim aralık da bu süreçte 22-24 aralığı olacak.