Ekonomi
04 Ağu 2023 19:15 Son Güncelleme: 04 Ağu 2023 19:18

Dolar kuru 26 TL’den bir anda fırladı! Herkes şaştı kaldı

Dolar kuru bugün sabah saatlerinde biranda fırladı. Ekonomist Murat Aysan dolar kurunda gözden kaçan bu sert hareketi katıldığı sosyal medya kanalında anlattı.

Türkiye’de dolar kuru günlerdir 26.96 TL seviyelerinde seyrederken sabah saatlerinde sert bir hareket meydana geldi. Bir çok kişinin gözden kaçırdığı bu yükselişi ekonomist Murat Aysan gözler önüne serdi.

DOLAR KURU SABAH BİRANDA FIRLADI

Dolar kurunun çeşitli müdahalerle tutulmaya çalışdığı öne sürüldüğü şu günlerde zaman zaman döviz piyasasında garip kotasyonlar sürüyor. 26 TL seviyelerinde tutulmaya çalışan dolar kuru sabah erken saatlerde aniden 27.87 TL’ye çıktı.

Murat Aysan şu hareketi şu sözlerle gözler önüne serdi:

Ben sabah saatlerinde ekrana bakıyordum. Sabah 8.45 civarında bir yerde 26,97 TL olan dolar kuru biranda 27.87 TL’ye çıktı. Bu hareket 1 dakika içinde oldu. Dolar kuru patır yukarı çıktı herkes birbirini aradı. Sonra hiçbir şey olmamış gibi düştü.

Bu arada aynı yayında olan Dr. Artunç Kocabalkan ise Murat Aysan’ın anlattıklarına cevaben dolar kurunun Merkez Bankası’nın baskısıyla tutulduğunu işaret ederek “Nöbetçi tuvalete gitmiştir” diye mizahi bir cevap verdi.