Dolar için 'yok artık' dedirten yorum! Düşüş yüzde 5'e yaklaştı...

Dolar/TL kuru BDDK’nın hamlesi sonrası sert düşmüştü. Piyasaların kapalı olduğu günde alınan karar için gözler pazartesi, yani bugüne çevrilmişti. 27 Haziran Pazartesi yatırımcılar “Dolar bugün ne kadar, kaç TL?” sorusunu araştırırken Türkiye’nin iki önemli ekonomistinden kritik açıklama yapıldı. Peki dolar/TL kuru düşecek mi, yükselecek mi?

Dolar için 'yok artık' dedirten yorum! Düşüş yüzde 5'e yaklaştı... - Sayfa 1

Dolar fiyatı BDDK'nın açıkladığı TL ticari krediler için şirketlere döviz sınırlaması getirmesi piyasayı ve derinden sarstı. Türk Lirası dakikalar içerisinde dolar/TL kuru karşısında yüzde 4’ten fazla değer kazandı. Türk lirası karşısında sert düşmüştü. Cuma günü piyasa kapanışından sonra gelen karar için gözler bugüne çevrilmişti.

115
Dolar için 'yok artık' dedirten yorum! Düşüş yüzde 5'e yaklaştı... - Sayfa 2

Geride bıraktığımız haftada yurt içinde TCMB’nin faiz kararı ön plana çıkarken, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell’ın para politikasına ilişkin ABD Senatosu'na yaptığı sunum odakta yer aldı. 

215
Dolar için 'yok artık' dedirten yorum! Düşüş yüzde 5'e yaklaştı... - Sayfa 3

Powell Senato’daki konuşmasında faiz artışlarının devamının uygun olduğunu düşündüklerini, enflasyonun yukarı yönlü sürpriz yaptığını ve daha fazla sürpriz olabileceğini, bu yüzden gelecek veriye ve görünümün gelişimine yanıt verirken çevik olunması gerektiğini belirtti. 

315
Dolar için 'yok artık' dedirten yorum! Düşüş yüzde 5'e yaklaştı... - Sayfa 4

Amerikan ekonomisinin çok güçlü olduğunu belirten Powell, ekonominin daha sıkı para politikasıyla baş edebilecek konumda olduğu değerlendirmesinde bulundu. Powell, resesyon ihtimalinin olduğunu ancak bunun istenilen bir sonuç olmadığını dile getirdi.

415