Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında!

Asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişme. Erdoğan, dünkü kabine sonrasında asgari ücret zammı hakkında net bir mesaj vermişti. Kulislerde farklı rakamlar konuşulurken daha önceki '500 dolar' vurgusuna dikkat çekiliyor. Mevcut kurla bakıldığında 11 binin üzerine çıkabileceği yorumları yapılırken Fatih Portakal da kulis bilgisi olarak '11.500 TL' demişti.

Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 1

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Asgari ücrette ara zam süreci başlarken vatandaşlar, hem kulislerde konuşulan rakamları hem de sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyor.

115
Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 2

Her asgari ücret zammı döneminde tüm Türkiye'de gözler asgari ücret tespit komisyonunun toplantılarına çevriliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası verdiği mesajla sürecin başlayacağı netlik kazandı. İşte yeni asgari ücret ve asgari ücret zammıyla alakalı yeni gelişmeler...

215
Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 3

"HENÜZ O DAVET GİTMEDİ"

Asgari ücrette ara zam sürecine ilişkin CNN Türk canlı yayınında Gülşen Coşkun, "Öncelikle bu sürecin başlaması için taraflara bir davet gitmesi gerekiyor asgari ücret tespit komisyonunun toplanması için. Henüz o davet edindiğimiz bilgilere göre gitmedi.

315
Dolar artışı sonrası gözler asgari ücret zammında! - Sayfa 4

Bunda şunun da payı var aslında; masadaki dağılıma bakıldığında bir tarafta işveren var, TİSK temsil ediyor işvereni, bir tarafta işçi var, işçiyi temsil eden de TÜRK-İŞ, aynı zamanda TÜRK-İŞ bir süredir HAK-İŞ ile hareket ediyor, bu süreçte de hareket etmesi gerekiyor, bir tarafta da hükümet temsilcileri var. Masanın tarafları, işveren ve işçi tarafı Cenevre'de ILO'nun toplantıları var oradalar, o toplantılar sonlandıktan sonra Ankara'ya gelmeleri bekleniyor ve sonrasında aslında sürecin davetle birlikte başlaması bekleniyor.

415