Gündem
26 Mar 2024 09:23 Son Güncelleme: 26 Mar 2024 10:35

Dolandırıcılığa Tony Blair ismi de karıştı! Kaydı olmadığı için dava açamamışlar

World Tourism Forum eski başkanlarından Bulut Bağcı dolandırıcılığında her gün yeni bir skandal patlak veriyor. Bağcı, İngiltere eski başbakanlarından Tony Blair ile eski Dışişleri Bakanı Jack Straw’ı Bodrum’a getireceğini taahhüt ederek organizasyon sözleşmesi yaptı. Sözleşmede taahhüt edilen 20 kişiden sadece 3’ü Türkiye’ye geldi. Organizasyonu düzenleyen şirket, Türkiye’de kayıtlı adresi bulunmadığı için Bağcı’ya dava açamadı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, World Tourism Forum eski başkanlarından Buluıt Bağcı’nın adının karıştığı skandallar bitmek bilmiyor. Bağcı’nın sahibi olduğu WoTF isimli şirketi Bodrum Belediyesi adına 20,21,22 Mayıs 2021 tarihlerinde ‘Global Turizm Forum’ isimli organizasyona imza atmak için Bayram Önder ile sözleşme imzaladı.

Bağcı foruma, onur konuğu ve ana konuşmacı olarak İngiltere eski başbakanlarından Tony Blair, bir aksilik çıkması durumunda da Jack Straw’ı getireceğini taahhüt etti. Bu iki isim dışında dünya genelinde isimleri belirlenen 18 kişinin de organizasyona katılacağı taahhüt edildi. Üç gün süren foruma sadece üç kişi katıldı.

ANA KONUŞMACI VE ONUR KONUĞU!

WoTF Başkanı Bulut Bağcı ile Bayram Önder arasında yapılan ‘Global Türkiye forum’ etkinliğinin sözleşmesine MedyaRadar ulaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bodrum Belediyesi için düzenlenecek organizasyon için imza altına alınan sözleşmede ‘WoTF, etkinlik kapsamında İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’ın asli konuşmacı ve onur konuğu olarak katılımını peşinen kabul ve taahhüt eder. Asli konuşmacı ve onur konuğu Tony Blair, sebebi ne olursa olsun yerine başka bir konuşmacı önerilmeyecektir. Tony Blair’ın organizasyona gelmemesi durumunda yerine İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw’ın önerilmesi durumunda 1 milyon liralık sözleşmeden 150 bin lira tutarında bir eksilme olacaktır.’ ifadelerine yer verildi.

WoTF Başkanı Bulut Bağcı, asli konuşmacı ve onur konuğu Tony Blair’ın 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde Bodrum Türkbükü Voyage Otel’deki organizasyona katılacağını kabul ve taahhüt ettiğini belirten noter onaylı sözleşmesini organizatöre teslim etti.

TONY BLAİR ORGANİZAYONA VİDEOYLA BAĞLANDI

Organizasyon gününe kadar parasını tıkır tıkır alan Bağcı, taahhüt ettiği şeylerin neredeyse tamamını yerine getirmedi.

Avukat Ahmet Keşli, ‘Sözleşmede 20 kişinin organizasyona katılacağı taahhüt edilmiş. İlk önce onur konuğu ve asli konuşmacı olan Tony Blair organizasyona gelmiyor. Daha doğrusu adamın organizasyondan haberi yok. Organizasyonu düzenleyen Bayram Önder, Bulut Bağcı’ya Jack Straw’ın durumunu soruyor. O da İngilizce bir mektup gösteriyor. Jack Straw’ın ağzından Bulut Bağcı’ya yazılmış bir mektup. İşlerinin yoğunluğu gerekçesiyle organizasyona katılamayacağını yazmış. Jack Straw’ın imzası da var. Sözleşmede toplamda 20 kişinin adı bulunuyor. Bu 20 isimden sadece üçü geliyor. Uluslararası bir dolandırıcılık olayının patlak vermemesi için Tony Blair ile iletişime geçiliyor. Organizasyona video konferansla bağlanılması sağlanıyor. Bulut Bağcı organizasyon kapsamında 1 milyona yakın para alıyor. Organizatör Bayram Önder kayıtlı adresi bulunmayan Bağcı’ya dava açamıyor’ dedi.