Gündem
04 Ara 2012 16:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

DOLANDIRICILAR ÜNLÜ SUNUCUYU HAKLI ÇIKARDI!

National Geographic'in sunucusu Conor Woodman'ın gündeme getirdiği kulüpte bir turistin dolandırıldığı öne sürüldü!

National Geographic'in sunucusu Conor Woodman'ın 'Dolandırıcılar Şehri' belgeselinde gündeme getirdiği gece kulübünde bu kez Kanadalı bir turistin dolandırıldığı ileri sürüldü.

Turistin şikayetçi olması üzerine polis, 16'sı kadın 39 kişiyi savcılık talimatıyla gözaltına aldı. Aynı işletmeye daha önce 37 kez operasyon yapıldığı ve belediye tarafından 484 milyon lira ceza kesildiği açıklandı.

Conor Wodman'ın, çektiği belgeselde gündeme getirdiği dolandırıcılık olaylarının yaşandığı Beyoğlu'ndaki gece kulübünde bu kez Kanadalı bir turistin dolandırıldığı ileri sürüldü. Kanadalı bir turist içtiği bira için yüksek miktarda hesap çıkarıldığını söyleyerek işletmeden şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, şikayet üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne talimat verdi. Ekipler, önceki akşam saatlerinde harekete geçti ve Beyoğlu'ndaki otelin barına baskın düzenledi. Operasyonda, bar işletmecilerinin de arasında bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı. 39 kişi hakkında "yağma" suçlamasıyla emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz eylül ayında benzer şikayetler üzerine aynı gece kulübü çalışanı 28 kişiyi gözaltına almıştı. 28 kişi, çıkarıldıkları adliyeden 60'ar bin lira kefaletle serbest kalmıştı. Gece kulübüne daha önce 37 kez benzer suçlardan operasyon yapıldığı ve belediye tarafından yaklaşık 484 milyon lira ceza kesildiği ancak bugüne kadar tahsilat yapılamadığı belirtildi.