Televizyon
18 Nis 2015 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Doktor meslektaşları Mehmet Öz'e isyan etti! Kovun onu!

Amerikalı 10 bilim insanı, ABD’de yaşayan kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz ile ilgili Columbia Üniversitesi’ne yolladıkları bir mektupla, Öz’ün kovulmasını istedi.

10 Amerikalı bilim adamının imzaladığı mektup Amerikan medyasında geniş yankı uyandırdı. 'Dr. Mehmet Öz defalarca bilimsel ve kanıta dayalı tıp için küçümseme göstermiştir" denilerek Columbia Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültesi Dekanı Lee Goldman'a yollanan mektupta, Dr. Öz'ün Cerrahi Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı olarak görevlerini yerine getirmediği, doktorluk yapmaktan çok şovmenlik yaptığı ve kişisel mali çıkarları için kamuoyunu yanılttığı savunuldu.

Amerikan talk-show program yapımcısı Oprah Winfrey ile birlikte TV programlarına katılarak ABD çapında ünlenen, ünü ABD'yi de aşan Dr. Mehmet Öz'ün kendisinin sunduğu televizyon programında, çıkar amaçlı olarak diyet ilaçlarını övdüğü gerekçesiyle ABD Senatosu'nda ifade vermek zorunda kaldığı da anımsatılan mektupta, 'Dr. Öz'ün, en saygın üniversitelerden biri olan Columbia Üniversitesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkan Yardımcılığı gibi üst düzey bir görevi işgal etmesi kabul edilemez" denildi.

Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi Sözcüsü Doug Levy, üniversiteye gönderilen mektupta, Dr. Öz ile ilişkili iddia ve nitelemelere yanıt vermezken, "Columbia, ilkesel olarak öğretim üyelerinin kamu tartışmalarına katılma, ifade özgürlüğünü koruma konularında kararlıdır" yanıtı verdi.
Kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, kendisinin sunduğu televizyon programında, çıkar amaçlı olarak diyet ilaçlarını övdüğü gerekçesiyle, geçtiğimiz aylarda ABD Senatosu'nda ifade vermek zorunda kalmıştı.