Polemik & Kulis
28 Şub 2018 21:55 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:03

Doğuş Yayın Grubu tepe yönetiminde deprem! Ferit Şahenk bizzat duyurdu!

Doğuş Yayın Grubu'nda kurulduğu günden bu yana görev yapan isim sürpriz bir kararla ayrıldı. İşte yerine getirilen isim...

Doğuş Yayın Grubu tepe yönetiminde kelimenin tam anlamıyla 'deprem' gibi bir değişim yaşandı ve 26 yıldır devam eden Erman Yerdelen dönemi kapandı.

Doğuş Yayın Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı kurulduğu günden bu yana sürdüren Erman Yerdelen'in sürpriz bir kararla görevinden ayrıldığı açıklandı.

NTV'nin de kurucularından olan Yerdelen'den boşalan koltuğa Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Aclan Acar getirildi.

Doğuş Grubu bünyesine 1990 yılında katılan Aclan Acar, yöneticilik görevlerini finans, perakende ve otomotiv sektörlerinde yerine getirmiş, 2006'dan itibaren ise Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmişti.

12 yıldır bu görevde bulunan Acar, bundan böyle Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.

1996 yılından bu yana Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Yerdelen ise Doğuş Grubu'ndaki Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürecek. 



ERMAN YERDELEN



ACLAN ACAR


FERİT ŞAHENK DUYURDU


Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, ayrılık ve görev değişimi haberlerini çalışanlarına grup içi bir yazışmayla böyle duyurdu:

“Değerli Çalışma Arkadaşlarım;

Doğuş Grubu’nda değişmeyen tek şey sürekli değişimdir diyerek çıktığımız yolumuza her geçen gün yeni ve güzel adımlarla devam ediyoruz. Son bir senede Grubumuzun her kademesinden ve iş alanından arkadaşlarımla sohbet etme ve gelecek hedeflerimizi konuşma imkânı buldum. Belirtmeliyim ki; yetenek kaynağımızın son derece zengin, zihinlerin son derece açık olduğunu gördüm ve bu vesileyle Doğuş Grubu’nun geleceğe güven ile ilerlediğine bir kez daha emin oldum.

Grubumuzun yönetim ve yapılanma kurgularını ileri dönem stratejilerimize uygun şekilde yürütmemiz gerekiyor. Bu anlamda bugüne kadarki başarılarımıza katkısı olan emektar ekip arkadaşlarımızdan, en yeni yeteneklerimize kadar tüm organizasyonun ortak hedefe koşmasını çok önemsiyorum. Grubumuzu bugünlere taşıyan üst düzey yöneticilerimize, kendileri gibi başarılı genç kadrolar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Aynı başarıyı sürdürülebilir kılmak için organizasyonumuzdaki tüm bireylerin kendi hedef ve ilerlemelerine paralel olarak, yerlerine yeni yetenekleri yetiştirmelerinin başarımız açısından önem taşıdığına inanıyorum.

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını; 1996 yılından itibaren icra eden, hepimizin çok saydığı ve sevdiği Sayın Erman Yerdelen abim bu görevinden kendi talebi doğrultusunda ayrılmıştır. Sayın Erman Yerdelen bundan sonra grubumuzdaki çalışmalarını Doğuş Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Tüvtürk Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam ettirecektir.

Grubumuza geldiği andan itibaren çok değişik sektörlerimizde başarılara ulaşan ve Otomotiv Grubumuzu Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri haline getiren yakın çalışma arkadaşım Sayın Aclan Acar, Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenecektir.
Sayın Aclan Acar’ın Doğuş Yayın Grubuna geçmesini takiben; Doğuş Otomotiv CEO’su Sayın Emir Ali Bilaloğlu Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanmıştır. Sayın Bilaloğlu her iki görevi birlikte yürütecektir.

Doğuş Grubunun bugünlere gelmesinde büyük emeği geçen Sayın Erman Yerdelen’e bugüne kadar verdiği katkılardan ötürü teşekkür ederim. Bayrağı devir alan Sayın Aclan Acar’a da hem Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı olarak hem diğer sektörlerimizdeki görevlerindeki katkılarından ötürü teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dilerim.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen başarılı ve yakın çalışma arkadaşım Sayın Emir Ali Bilaloğlu’nu da gönülden tebrik ediyor, kendisine yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Selam ve sevgilerimle.

Ferit F. Şahenk”