Polemik & Kulis
03 Tem 2018 18:00 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:44

Doğuş Medya Grubu'ndan bomba ayrılık! Star TV ve NTV'nin kurucusuydu! (Medyaradar/Özel)

24 Haziran seçimlerinin ardından medya dünyasını sarsan ayrılıklar birbiri ardına gelmeye başladı.

Medyadaki tekelleşme, dolarla birlikte yükselen maliyetler ve reklam pastasındaki adaletsiz dağıtım gazete patronları kadar çalışanları da yakından etkilemeye başladı.

Turgay Ciner’in Habertürk Gazetesi’ni kapatma kararı almasının ardından Ferit Şahenk de geçtiğimiz günlerde düğmeye basmış ve kadroda ciddi bir tenkisat kararı almıştı.

PEŞ PEŞE AYRILIKLAR

Önce 20 yıldır Doğuş bünyesinde ekonomi yorumculuğu yapan Mahfi Eğilmez ardından Doğuş Yayın Grubu Teknolojik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Barış Özbey ile teknik ve reklam birimlerinden 15 ismin işten çıkarılmasının ardından bugün yine bomba bir ayrılık haberi geldi.

22 YILLIK BAĞ KOPTU

NTV’nin ünlü ekran yüzü Celal Pir’le yollar ayrıldı. Pir ayrılık haberini sosyal medya hesabından duyurarak, “22 yıllık uzun soluklu bir çalışmaya nokta koyduk. Kurucularından olduğum NTV ve Satr’la bağımız koptu. Bir iki güne vedalaşacağız” ifadelerini kullandı.





CELAL PİR KİMDİR?

Celal Pir, İstanbul’da doğdu ve ilk, orta lise eğitimini burada aldı. İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nden mezun olduktan sonra üniversite sınavlarına giriş yaptı. Aldığı başarılı sonuçlar neticesinde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Bölümü’nü kazandı ve 1982 yılında bu bölümden mezun oldu.

Celal Pir, üniversiteden mezun olduktan sonra medya alanında iş hayatına atıldı ve ilk olarak Hürriyet Gazetesi’nde işe başladı. Hürriyet Gazetesi’nden ayrıldıktan sonra ülkenin diğer büyük gazeteleri olan Milliyet ve Sabah’ta çalıştı.

Yazılı basınının yanı sıra görsel basında da boy gösteren başarılı spiker Celal Pir, ilk olarak Kanal 6 ekranlarında yayınlara çıkarken, burada kazandığı deneyim sonrasında Kanal D ekranlarına geçiş yaptı.

1996 yılında Türkiye’nin büyük haber kanallarından birisi olan NTV ile anlaştı. Sunucu olarak görev aldığı kanalda uzun yıllar görev aldı.

2012 yılında Star TV’ye geçiş yapan Celal Pir, ilk olarak sabah saatlerinde, Bugün Programı'nı Jülide Ateş'le birlikte sundu.

Pir, son olarak Star TV’de hafta içi her gün “Bugün” adlı haber programını ve hafta sonu haberlerini sundu.

MEDYARADAR/ÖZEL