Polemik & Kulis
29 Nis 2023 10:24 Son Güncelleme: 29 Nis 2023 10:30

Doğuş Medya Grubu’nda sürpriz ayrılık! Hangi başarılı sunucu NTV’ye veda etti?

22 yıldır Doğuş Medya Grubu’nda görev yapan başarılı sunucu kurumla yollarını ayırdı.

NTV'de 8 yıldır görev yapan deneyimli sunucu Berfu Güven, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kanalla yollarını ayırdığını duyurdu.

Bir dönem Doğuş medya bünyesinde yayın yapan ancak 2015’te yayın hayatına son veren CNBC-e’de de görev yapan Güven, hayatının yarısının aynı kurumda geçtiğini ve NTV’den kendi isteğiyle ayrıldığını belirtti.

Başarılı sunucu sosyal medyadan şu paylaşımlarda bulundu;

1-Dört dörtlük (44) yaşımdayım ve hayatımın yarısı Doğuş’ta geçti, ne mutlu 2001’de Türkiye’nin en büyük krizlerinden biri yaşanırken, Haziran’da bir cuma mezun oldum hemen pazartesi işe başladım. Şanslıydım. Gözümü kriz yılında Türkiye’nin ilk ekonomi kanalı CNBC-e’de açtım

2-Televizyonculuğu öğrendim, piyasalar, ekonomi, haber hayatıma girdi, yayın yapmayı, program hazırlamayı çok sevdim, çok çalıştım, can dostlar edindim, evlendim, iki çocuğum oldu ve son 8 yılı NTV’de olmak üzere 22 yıldır aralıksız Doğuş çatısındayım

3-Hayat döngüler halinde; her inişin bir çıkışı, her gelişin bir gidişi var. Bazen küçük şeyler büyük önem taşıyor, bazen koskocaman şeylerin kıymeti olmuyor… Bazen kalmak, bazen de gitmek iyi geliyor.

4-Ve bazen hayat sizi planlar, istekler, ihtiyaçlar, mecburiyetler ve ekonomik koşullar arasında bir seçim yapmakla karşı karşıya bırakıyor. İşte öyle bir dönemeçte, hayatın önümüze getirdiğine yüz çevirmeden yeniden başlamak ve ilerlemek zamanı benim için..

5-NTV’den kendi isteğimle ayrılırken tek bildiğim sevmeye ve üretmeye devam edeceğim Doğuşlu yıllarımda bana ışık olan bütün güzel yüreklere selam olsun Artık yeni yollar çiçeklendirme zamanı

Berfu Güven kimdir?

2001 yılında Türkiye’nin ilk ekonomi kanalı olan CNBC-E kanalı ile kariyerine adım atmıştır. CNBC-E ekranlarında ilk olarak muhabir olarak görev aldı. Yaklaşık 3 yıl boyunca muhabirlik yaptıktan sonra 2004 yılında sunuculuk yapmaya başlayarak Piyasa Ekranı isimli programın sunumunu üstlendi. Sabah ve öğlen haberlerinin yanı sıra haftada bir yayınlanan ve İngilizce olarak sunduğu Business Turkey programında yer aldı. 2009 yılında Son Baskı isimli programın sunuculuğunu yaptı. 2010 yılında ise CNBC-E kanalından ayrılarak NTV’ye transfer oldu. NTV’de ilk olarak Geri Sayım programını sunmaya başladı. Daha sonra Güngör Aras ile birlikte Sokağın Ekonomisi programını sundu. Aynı zamanda yine NTV ekranlarında Arka Koltuk, Kısa ve Net ve Benim Şehrim gibi programların sunuculuğu yaptı. NTV ekranlarında hafta içi her gün saat 9.30’da başlayan Geri Sayım programını, hafta içi her gün saat 12.30’da başlayan Piyasa Ekranı programını sundu. Bunun yanında cumartesi günleri 18.15’de NTV ekranlarında yer alan İyi Hikayeler programının ve yine Cumartesi 22.15’de başlayan Çarşı Pazar programının sunumunda yer aldı.