Gündem
21 Mayıs 2012 14:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

DOĞUŞ GRUBU'NDAN İDDİALI ORTAKLIK! DÜNYACA ÜNLÜ HANGİ ŞİRKET İLE ANLAŞTILAR?

Doğuş Grubu, dünyaca ünlü global spor, moda ve eğlence şirketi ile Türkiye'de, yüzde 50'şer payla bir ortaklık kurmak üzere anlaşma imzalıyor.

Doğuş Grubu, global spor, moda ve eğlence şirketi IMG ile Türkiye’de, yüzde 50’şer payla bir ortaklık kurmak üzere anlaşma imzalıyor. Bu ortaklıkla, Türkiye’nin yanı sıra Türki Cumhuriyetler’de de, spor başta olmak üzere, moda ve eğlence alanında çeşitli projelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.
 
Finans, otomotiv, inşaat, medya, turizm, gayrimenkul ve enerji olmak üzere yedi sektörde 126 şirketiyle faaliyet gösteren Doğuş Grubu, Türkiye’de spor, moda ve eğlence alanında merkezler ve organizasyonlar geliştirmek için dünyaca ünlü IMG şirketiyle ortaklık anlaşması imzalıyor.
 
BRIC ülkelerinden Brezilya, Hindistan ve Çin’de ortaklıkları bulunan, dünyanın en büyük spor, moda ve eğlence şirketlerinden IMG ile gerçekleşecek ortak girişimle Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan’ın da aralarında bulunduğu Türki Cumhuriyetler’de, spor, moda ve eğlence alanında çeşitli projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.
 
Bu yeni ortaklık kapsamında, ilk etapta planlanan faaliyetler arasında; spor akademisi ve Manchester United futbol okulu gibi okulların kurulması, stadyum, spor ve eğlence merkezlerinin geliştirilmesi ve işletilmesi, modayla ilgili etkinliklerin düzenlenmesi, model, moda tasarımcıları ve sporcuların temsilciliği, futbol, basketbol, tenis, yelken yarışları, golf, motor yarışı, aksiyon sporları, plaj voleybolu ve plaj futbolu, maraton, triatlon ve bisiklet yarışı gibi toplu spor etkinliklerinin düzenlenmesi, temsilciliği ve yönetimi yer alıyor.
 
Şahenk: Dünya çapında sporcular yetiştirmek için, profesyonel bir ekiple tam teçhizatlı bir spor okulu kurmayı hedefliyoruz
 
Yüzde 50’şer ortaklığın duyurulduğu basın toplantısında konuşan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, “IMG ile imzaladığımız bu ortaklık sözleşmesi kapsamında, Türkiye’nin her bölgesinden dünya çapında sporcular yetiştirmek için, konusunda profesyonel bir ekiple tam teçhizatlı bir spor okulu kurmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin her yerinden genç yaştaki sporcuların tam anlamıyla dünya standartlarında rekabet edebileceği, Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil edebileceği, sportif eğitimin yabancı dil ve akademik eğitimle de destekleneceği yepyeni bir yapıyı, IMG ortaklığımız sayesinde oluşturmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Dolan: Amacımız, Türk halkının hayatına olumlu katkı sağlayacak projeler üretmek
 
IMG Başkanı Michael Dolan ise, “Türkiye gün geçtikçe spor ve eğlence dünyasında çok daha etkin bir rol oynamakta. Bu anlamda Türkiye ile ilgili önümüzde pek çok fırsat olduğunu düşünüyoruz. IMG olarak vizyonumuz, küresel gücümüzü ve özel spor organizasyonları, stadyum işletmeciliği, moda etkinlikleri ve yayın hakları konusundaki uzmanlığımızı, Türkiye’nin en başarılı gruplarından biri olan Doğuş Grubu’nun gücüyle birleştirmek. Ferit Şahenk harika bir insan ve işadamı. Onu tanımaktan ve onunla ortak olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Ortak amacımız, birlikte yeni bir uluslararası şirket kurarak Türk halkının hayatına olumlu katkı sağlayacak projeler üretmek.” diye konuştu.
 
Kate Moss, Heidi Klum, Taylor Swift, Roger Federer, Maria Sharapova, Raphael Nadal gibi dünyada moda, eğlence ve spor alanlarında en önde gelen isimlerin temsilciliğini üstlenen, aynı zamanda Premier Football League’in içeriği ile ilgili uluslararası yayınlar yapan, 40 yılı aşkın süredir Wimbledon Tenis Şampiyonalarını düzenleyen, FIFA Futbol Mundial, NFL, New York Maratonu gibi dev organizasyonlara imza atan, ünlü Wembley Stadı’nı uzun yıllardan beri yöneten IMG’nin Türkiye’deki bu girişimi, başarılı ortaklarla birlikte küresel etkinliğini artırmaya yönelik stratejisinin önemli halkalarından birini oluşturuyor.

Emlakeki.com’a gelin evinizi seçin

Ali Ağaoğlu: İşini Doğru Yapan 2012′yi Rahat Geçirir

Home Aves’te 412 bin TL’ye 3+1!

Dumankaya IQ Ev Sistemi ile içiniz rahat!

ByConcept Sultanbeyli’de 800 daireye ulaşacak!

Kavaklı Konut Projesi’nde 36 Ay Sıfır Faizle 295 Bin TL’ye 3+1

Anadolum Mini Point’te 5 bin lira peşinatla! 24 ay sıfır faizle!

Bağcılar Ege Yapı Batışehir Projesinde 1.710 TL Peşinatla

Rings İstanbul Evleri’nde 60 Ay Sıfır Faizle

Yalçınlar Göl Mahal’de Sıfır Saizle 1 Milyon 295 Bin Dolara

Papatya Sitesi 3′te 30 ay sıfır faizle! 113 bin 900 liraya!

Ritim İstanbul Projesinde 242 Bin Liraya 1+1