Gündem
04 Haz 2012 14:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:44

DOĞUŞ GRUBU, GÜNEY KORE'NİN EN BÜYÜK GRUPLARINDAN SK İLE STRATEJİK ORTAKLIK KURDU

Doğuş Grubu, Güney Koreli SK Group'la stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

Anlaşmayla ortak bir girişim sermayesi fonu ve e-ticaret platformu kurulacak.

İmza töreninde konuşan SK Group Yönetim Kurulu Başkanı Chey Tae-Won "Biz tarihe geri dönüp bakabiliriz. Türkiye batıya doğru ilerlemeye devam etti. Türk halkının refaha kavuşması için başka kapıların da açılmasına fırsat verildi. Bugün burada oturmamıza olanak verildi. Bu şekilde Türkiye iş dünyasına küresel çapta ulaştı. SK Group olarak Asya’da ortaklıklarımız var. Bunu Türkiye’ye Doğuş Grubu sayesinde getiriyoruz. Yalnızca arkadaş değiliz, kanlarımızı da birleştirdik kan kardeşi olduk. Parlak bir geleceğimiz olduğuna inanıyorum. Birçok alanda Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunabiliriz. Özel ortak bir fon kurmayı düşünüyoruz. Farklı fikirler bir araya gelecek. Parlak bir geleceğe adım attık. Bu harika fırsatı sundukları için teşekkürler" dedi.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de şunları söyledi: "Güney Koreli SK Group ile bir yılı aşkın süredir yürüttüğümüz ticari işbirliği çalışmalarını üst seviyeye çıkararak stratejik ortaklık kararı aldık. Bugün potansiyel tüm projeler için stratejik ortaklık anlaşmasını hem de proje bazında anlaşmaları imzalamak için toplandık. SK Group, Güney Kore’nin en büyük itibarlı gruplarından biri. Teknolojik yoğunluğu yüksek olan telekomünikasyon, bilgi iletişim alanında faaliyet gösteren büyük bir şirket. Ülkemize yabancı sermaye getirmek ve teknolojik katma değeri yüksek yatırımlar gerçekleştirmeye yönelik arayışımızın sonucudur. Ortak bir girişim sermayesi fonu ve ortak e-ticaret platformu kurmaya yönelik bir anlaşma. SK Group ile tam bir görüş birliği içindeyiz. Önümüzdeki aylarda girişim sermayesi fonunu operasyonel hale getirmiş olacağız. Ortak e-ticaret kurma platformunda da önemli aşamaya geldik. E-ticaret ortaklık anlaşmamızı imzalıyoruz. Demografik avantajlı yapımız ve hızla artan gelir düzeyimiz sonucu e-ticaret sektörü büyük bir hızla gelişiyor. Ortağımızla mobil ve internet sektöründe yenilikçi hizmetler konusunda öncü olmayı ve sektörde lider konuma gelmeyi hedefliyoruz.

Stratejik ortaklık potansiyel projeleri de kapsıyor. Henüz somut aşamaya gelmemiş olsa da beni çok heyecanlandıran projeden söz etmek istiyorum. Türkiye’nin son 10 yıldaki değişimi ve genel anlamda bölgede örnek bir ülke teşkil etmesi ve ekonomide açılan fırsatlarla belli başlı markalar yatırım yaptı. Ancak bunların çoğu şirket satın alma ve ortaklık şeklinde yapıldı.

YARI İLETKEN ÜRETİMİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Artık sıfırdan yapılan anlaşmalara ihtiyaç var. SK Group’la bu ihtiyacı kısmen giderecek imzayı da yakında atacağız. SK Group ile yarı iletkenlerin üretimini de Türkiye’de gündeme getirmek istiyoruz. Bu cari açık sorununa sağlayacağı katkı için çok önemli. Bu müjdeyi şimdiden vermek isterim."

 


 

Yabancının Türkiye’ye İlgisi Arttı, İstanbul’un Finans Merkezi Olabilmesi İçin Yasa Çıktı
İşte Yeni İstanbul Kentsel Dönüşüme Vergi Ayarı
Glow 3 Çekmeköy’de 223 Bin Lira! Bankalar 2b’den Pay Alma Telaşında
Dumankaya Lobi Çarşı’da 119 Bin Liraya! Atlantis City’de 285 Bin Lira’ya 3+1
Bahçe’n Eryaman’da 60 Ay 0.97 Faiz Crown Tower’da Son 40 Daire, 40 Ay 0 Faiz
Riskli Evler İfşa Edilecek Next Level’da 3.3 Milyon TL’ye Penthouse!
Cami Yaptırana Vergi İndirimi Newista Life 30 Aya 0 Faiz Uyguluyor
TOKİ’den Proton Hızlandırıcı Tesisi Aris Park Residence’da 999 TL Taksitle!
İnşaat Süreci İnternetten Canlı İzlenebilecek Japonya’dan Örnek Alınacak
Marmara Evleri 3’de 1.2 Milyon TL’ye Dükkan! Türk Şirketler Azerbaycan’ın Yeni Yüzünü İnşaa Ediyor
Antep’te Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Japonya’dan Örnek Alınacak
Etiler’den Altunizade’ye Teleferik Projesi Tapu Dairesine Gitmeden Ödemenizin Yapın !
Exen İstanbul’da 84 Ay Vade! 3 Haziran Son Gün 2 B Öncesi Rekor Satış
Arista Bomonti’de Ofisler 6 Bin 375 Dolara! Park Avenue’den Bina Aldı ABD’de Otelleri 3’lüyor
Şehrizar’a Çevreci Çatı Rings İstanbul’da 2+1 Daire 425 Bin Tl’ye!
Keten İnşaat Nişantaşı’na Hayat Veriyor! Sultan Konakları’nda 2+1daire 178 Bin Lira!
Libya’da Türk Şirketlerinin Varlıklarına El Konuldu Metropol İstanbul’da Formula 1heyecanı
268 Rakımlı Tepede Tüm İstanbul Görecek 216 Butik Çekmeköy’de 158 Binliraya!