Gündem
20 Ağu 2021 08:10 Son Güncelleme: 20 Ağu 2021 08:18

Doğu Perinçek’ten gündem olan yeni açıklama! ‘Kadın-erkek eşitliği Taliban’la gelecek...’

Taliban ile Mustafa Kemal Atatürk'ü bir tutan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, tepki çekecek bir açıklamaya daha imza attı.

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban ile Mustafa Kemal Atatürk'ü birbirine benzeten açıklamaları ile tepki çeken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün akşam Habertürk yayınına katıldı.

Taliban'ın kadın-erkek eşitliğini sağlayacağını öne süren Perinçek, “Afganistan'ın seçeneklerini, Amerika veya Taliban, Taliban'dan modernlik, çağdaşlaşma, kadın-erkek eşitliği, oradan gelecek. Oradaki süreçler, oradaki çelişmeler, Afgan halkı getirecek. Yoksa Amerika oraya çağdaşlık getiremez” ifadelerini kullandı.

Perinçek'in açıklamaları şöyle:

“Taliban ile temasımız olmadı ama olacak. Olmaması mümkün değil.

Biz Amerika'nın Avrupa'nın gözüyle bakıyoruz Afgan halkına. Onun yazdığı destana bakmıyoruz da, Amerikalıların onlara duyduğu nefret, altta kalmanın verdiği sancılar, hor görmeler, aşağılamalar, biz İstiklal Savaşı vermiş Atatürk'ün ülkesinden buna bakmıyoruz da, çökmekte olan Batı medeniyetinin Asyalılara bakış açısıyla bakıyoruz. Ayağında şalvar var, yok bilmem sakalı var falan.

Kadın spikeri çıkardılar, onun önünde basın açıklaması yaptılar.”