Gündem
30 Haz 2021 09:02 Son Güncelleme: 30 Haz 2021 10:16

Doğu Perinçek Kanal İstanbul'a karşı çıktı, Aydınlık yazarı savundu!

Kanal İstanbul tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bu proje İstanbul için bir cinayet" ifadelerini kullandı...

Kanal İstanbul tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bu proje İstanbul için bir cinayet" ifadelerini kullandı.

Perinçek, projeye harcanan kaynakların tarım ve Samsun-Ceyhan arası boru hattına harcanması gerektiğini belirtti.

AKP'nin politikalarını destekleyen yönde açıklamalarıyla bilinen Perinçek, "Bu proje İstanbul için bir cinayet. Bizim Vatan Partisi olarak hedefimiz de İstanbul’u 5 milyonluk bir kültür, finans kentine çevirmek. Bizim sanayiyi İstanbul’dan yavaş yavaş Anadolu’ya kıraç arazilere taşımamız lazım. Samsun’dan Ceyhan’a bir boru hattı çektiğimiz zaman hiçbir şekilde boğazların kullanılmasına gerek yok. Zaten boğazların trafiği düşüyor. İstanbul Kanalı’nın mantıklı bir tarafı yok" ifadelerini kullandı.

Perinçek şunları söyledi:

“Vatan Partisi olarak ilân ediyoruz, biz Türkiye’nin kaynaklarını İstanbul’u katledecek bir projeye kaynak ayırmıyoruz. Neye kaynak ayırıyoruz? Polatlı’ya su gelsin, Konya’ya su gelsin, tarım üretimi artsın. 25 milyar dolarlık bir tarımı sulama projesiyle Türkiye’nin topraklarından can fışkırır. Terörü yok ederiz, köylere insanlarımızı bağlarız. Ve Karadeniz’deki enerjiyi Akdeniz’e yığarız.

İstanbul Kanalı’na 'hayır' diyoruz. İstanbul Kanalı bir hikâye. Niçin bu akıl almaz iş yapılıyor? Bir inşaatçılık ve betonculuk politikasıyla bugünlere geldi AK Parti yönetimi. Şimdi üzerine oturduğu o sektörün insanlarına yer açmak. Olay oradan geçen gemilerden ne kadar ücret alınacağı ile ölçülmez. Ne kaybedilecek, İstanbul kaybedilecek. O kanalı açarak İstanbul’u kaybediyorsun. Bunlar çok büyük yanlışlar.”

AYDINLIK YAZARI İSE SAVUNDU

Vatan Partisi’nin yayın organı Aydınlık yazarı Gaffar Yakınca ise A Haber canlı yayınına katılarak Kanal İstanbul’un yararlı bir proje olduğunu savundu.

Projenin bir hizmet projesi olduğunu savunan Yakınca, Kanal İstanbul’un Türkiye’nin refahını artıracak bir girişim olduğunu da dile getirdi.

AYDINLIK’IN “FETÖ VURGUNU” MANŞETİ

Öyle ki Aydınlık gazetesi geçmiş yıllarda Kanal İstanbul’a “FETÖ Vurgunu” manşetlerini de atmıştı.

Aydınlık, 2016 yılındaki haberinde FETÖ işaret edilerek şöyle denilmişti:

“Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘çılgın proje’ olarak adlandırdığı ‘Kanal İstanbul’ projesi FETÖ’nün de ilgisini çekmiş. Örgütün dinleme ve AKP ile İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki adamları vasıtasıyla projenin yerini belirleyen FETÖ Türkiye Mütevelli Heyeti, Pensilvanya’nın da onayıyla “Kanal İstanbul”un yapılacağı bölgeden arsa kapatmaya başlamış. Örgütün parasıyla yapılan arsa alımları değişik isimler üzerine geçirilmiş. Kapatılan arsaların değerinin yüz milyonlarca lirayı bulduğu iddia ediliyor.”