Politika
07 Ara 2021 17:18 Son Güncelleme: 07 Ara 2021 18:00

Doğu Perinçek çok kızacak: Yeni parti kuruldu

Türkiye'de yeni bir sosyalist parti daha kuruldu. Vatan Partisi'nin önde gelen isimleri partiden ayrılıp Sosyalist Cumhuriyet Partisi'ni kurdular.. Partinin en dikkat çekici ismi ise Flash TV'yle anlaşan ünlü spiker Gülgün Feyman oldu. Feyman Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

Doğu Perinçek'in genel başkan olduğu Vatan Partisi'nden ayrılan bir grup "Sosyalist Cumhuriyet Partisi"ni kurdu. Yeni partinin kurucuları arasında 68 gençlik hareketi içinde Mahir Çayan'la birlikte hareket ederek THKP-C'nin liderleri arasında yer alan Kamil Dede ile uzun süre Perinçek'le birlikte siyaset yapan Hikmet Çiçek, Mehmet Bedri Gültekin, Osman Aydın Şahin ve Ömer Şahin de bulunuyor.

Mehmet Bedri Gültekin Perinçek'in liderlik ettiği Aydınlık hareketinin geçmişte kurduğu Sosyalist Parti, İşçi Partisi ve son olarak da Vatan Partisi’nde, genel başkan yardımcılığı, genel sekreterlik ve genel başkan vekilliği gibi görevlerde bulunmuştu.

GÜLGÜN FEYMAN DA YENİ PARTİ KURUCUSU OLDU
Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nin kurucuları arasında yine Sosyalist Parti, İşçi Partisi ve Vatan Partisi’nde Merkez Karar Kurulu üyeliği ve Aydınlık gazetesinde emek sayfası yazarlığı yapan Mehmet Akkaya da yer aldı.

Vatan Partisi'nden Sosyalist Cumhuriyet Partisi'ne geçen diğer isimler arasında spiker Gülgün Feyman Budak, yayıncı İsmet Arslan, sanatçı Mehmet Akif Şenoğlu, müzisyenler Fatih Veli Ölmez ve Ata Yıkar da yer aldı.

2010'DA AYRILANLAR DA YENİ PARTİYE KATILDI
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, İşçi Partisi döneminde "Köylü Bürosu Başkanlığı" yaparken 2010 yılında partiden ayrılarak arkadaşları ile Türkiye İşçi Köylü Partisi’ni (TİKP) kuran İsmail Durna da Sosyalist Cumhuriyet Partisi kurucuları arasında yer aldı.

Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nin kuruluşu öncesinde olağanüstü kongre yapan TİKP, partiyi kapatma ve bütün üyelerle yeni partiye katılma kararı aldı. İsmail Durna da, yeni kurulan Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nde Başkanlık Kurulu Üyesi olarak görev aldı.