Gündem
28 Şub 2012 14:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:23

DOĞU ANADOLU'DA ARTIK HERKESİN BİR 'PUSULA'SI OLACAK! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Doğu Anadolu'nun ilk ve tek bölge gazetesi Pusula mart ayının ilk haftasında yayın hayatına başlıyor.

Deneyimli bir kadro tarafından aylardır hazırlıkları sürdürülen  Pusula Gazetesi’nin kaptan köşkünde Show tv haber merkezinin Doğu haberlerinden tanınan ismi Sevda Güneş var. Genel yayın yönetmenliğini Habertürk gazetesindeki başarılı manşet haberleri ile tanıdığımız Orkun Çizmeli’nin üstlendiği Pusula gazetesi Doğunun 13 ilinde yayınlanacak.

Genel haberlerin yanı sıra bölgesel haberlerin ağırlıkta olacağı gazetede, artık Ağrı’nın Erzincan dan, Van’ın  Ardahan dan haberi olacak, o illerdeki ekonomik ve sosyal gelişmeleri geniş detayları ile birlikte takip edebilecek.

Merkezi Erzurum’da olan gazetenin deneyimli haber merkezinin yanı sıra yazar kadrosu da dikkat çekici. Objektif bir habercilik yapmayı şiar edinen Pusula Gazetesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  eski basın danışmanlarından otuz yıllık usta gazetici Ahmet Tezcan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin önde gelen isimlerinden ve Avrasya Araştırmaları Merkezi (ASAM) Başkanı Prof.Dr. Ümit Özdağ ve uzun yıllar ulusal gazete ve televizyonların haber departmanlarında görev alan,  Cumhuriyet Halk Partisi Basın merkezini yöneten Ali Öztunç gibi isimler köşelerinde gündemi değerlendirecekler.  Aynı zamanda Doğudaki illerin önde gelen kalemleri, siyasetten aktualiteye  yaşadıkları şehirlerin nabzını tutacaklar.

Objektif bir habercilik anlayışı ile yola çıktıklarını belirten Pusula Gazetesi Genel Koordinatörü Sevda Güneş, amaçlarının Doğu Anadoluda bir ilki gerçekleştirerek, yıllardır bölgedeki her gazetecinin hayalini gerçeğe dönüştürmek olduğunu söyledi. Güneş, “Haber merkezi, bölge muhabirleri  ve baskı tesisleri ile birlikte yaklaşık kırk mesai arkadaşımız var.Pusula Gazetesi Erzurum merkezli bölge eksenli yayın yapacak. Doğu Anadolu bölgesindeki bütün gelişmeler gazetemizde geniş yer bulacak. Doğu insanı kendisini ifade edeceği bir platforma kavuşmuş olacak. “ dedi.



MEDYARADAR/ÖZEL