Gündem
29 Mar 2017 16:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:35

Doğayla baş başa keyifli tatiller için Fethiye ve Dalyan

Türkiye’nin dünyanın en sevilen tatil destinasyonlarından biri olmasında en büyük pay ülkemizin Akdeniz ve Ege bölgelerindeki illerde yer alan birbirinden güzel tatil beldelerinin.

Muğla Ege denilince herkesin aklına ilk düşen tatil destinasyonlarından biri olma özelliğini taşıyor ve bu güzel il her ne kadar Ege Bölgesi’nde bulunsa da bazı tatil beldeleri Akdeniz kıyısında kurulu. Yani Muğla Akdeniz ve Ege büyüsünü harmanlayan dünyanın en muhteşem coğrafyalarından biri ve bu nedenle her yıl özellikle de yaz aylarında dünyanın dört bir yanından on binlerce turist Muğla’nın farklı bölgelerine sadece denizin ve doğanın değil eğlencenin de tadını çıkartmak için akın ediyor. Bununla da kalmıyor çünkü Muğla ve en çok da sahil şeridi dünyanın en eski yerleşim merkezleri arasında yer alıyor dolayısıyla tüm bu beldelerde sayısız antik kent, ören yeri bulunuyor ve bunlar da insanların Muğla’ya gelmesine sebep oluyor. Bu güzel ilin gittikçe yıldızı daha çok parlayan iki tatil beldesiyse Göcek ve Dalyan. Göcek sakinlik ve dinginlik arayanların ilk tercihi olurken Dalyan ise özellikle doğal güzellikleri ve beldeyi tüm dünyanın tanımasına sebep olan caretta caretta kaplumbağaları ile tanınıyor.

Dağların arasında saklanmış bir cennet Göcek

Göcek Muğla’nın yine çok popüler bir tatil merkezi olan Fethiye ilçesinde yer alan bir mahalle. İki yanı Toros dağları ile çevrelenmiş olan Göcek gerçekten de dağların arasına saklanmış küçük bir cennet görünümünde. Muhteşem koyları, tertemiz denizi ve mis gibi orman havası ile çoğu kişinin tatilden beklediğinden fazlasını sunan bir yer olan Göcek tüm bu özellikleri sebebiyle her geçen yıl çok daha fazla insanın tatil için tercih ettiği destinasyonlardan biri haline geliyor. Göcek’te bulunan koyların hepsi harikuladeler ve bunun en büyük sebebi de beldede yapılaşmaya fazla izin verilmemesi. Bu sayede Göcek mükemmel şekilde korunmuş ve daha uzun yıllar boyunca taşıdığı cennet tanımından hiçbir şey kaybetmeyecek gibi görünüyor.

Göcek otelleri beldenin doğal yapısıyla uyumlu şekilde tasarlanmış, samimi ve huzurlu atmosferleri ile bu güzel beldede yapılan tatillerin tadına tat katıyorlar. Göcek’te çok sayıda değil az ve az konaklama mekânı bulunuyor. Bu nedenle hele de söz konusu yaz ayları olduğunda Göcek’ e doğru yola çıkmadan önce kalacağınız oteli seçmenizde ve rezervasyon yaptırmanızda fayda var, eğer rezervasyon yaptırmazsanız sezonun yoğun dönemlerinde bu harika tatil cennetinde kalacak yer bulma konusunda sıkıntı yaşama olasılığınız yüksek, bunu da eklemeden geçmeyelim.

Caretta caretta kaplumbağalarının diyarı Dalyan

Dalyan da Muğla’nın en az Göcek kadar güzel ve popüler tatil destinasyonlarından biri. Aslında Dalyan gün geçtikçe daha popüler hale geliyor ve bunun en önemli sebebiyse beldede bulunan İztuzu plajının nesli tükenme tehlikesi altındaki deniz kaplumbağalarının yani caretta carettaların az sayıdaki yumurtlama alanından biri olması. İztuzu plajı tam 4,5 kilometre uzunluğunda ve caretta carettaların yanı sıra tuzlu su ile tatlı suyun karıştığı dünyanın sayılı noktalarından biri olmasıyla da tanınıyor. Caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama ve yavru kaplumbağaların yumurtadan çıkma zamanlarında sadece ülkemizin değil tüm dünyanın gözleri bu güzel beldeye ve kaplumbağa yavrularının denize ulaşmak için yaptıkları zorlu yolculuğa çevriliyor.

Dalyan otelleri doğasıyla, başta İztuzu olmak üzere tümü muhteşem güzellikteki koyları ve plajlarıyla bu sakin tatil beldesinde tatil yapmak isteyenlerin harika bir tatil geçirmesi için her şey düşünülerek tasarlanmış özenli mekânlar. Dalyan’daki otellerde keyifli bir konaklama deneyimi yaşarken otelinizden çıktığınızda gündüzleri koylarda deniz ve güneşin tadını çıkartırken akşamlarıysa sahildeki restoranlarda özellikle taze deniz ürünlerinden oluşan leziz yemekler yiyebilir, doğanın sesini dinleyerek gerçek bir huzur yaşayabilirsiniz. Kısacası Dalyan eşsiz doğası, dingin atmosferi, harika koyları ile yaz tatili için gidilebilecek en iyi alternatiflerden biri.

Liberty Hotels Ölüdeniz Fethiye’de bulunan ve bölgenin en güzel konaklama tesislerinden biri olarak tanınan bir otel ve keyifli bir tatil yaşamak için gereksinim duyabileceğiniz her şey en ince detayına kadar düşünülmüş. Fethiye’nin doğa harikası Ölüdeniz bölgesinde bulunan otelde yaz aylarında kalmayı düşünürseniz mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.