Doğan Medya imparatorluğu geri mi dönüyor?

Radar Operatörü, tüm gazete ve televizyonlarını Demirören’e satan Doğan Ailesi’nden gelen son duyum ve iddiaları kaleme aldı.

Türk Medya tarihinin uzun bir döneminde Doğan ailesinin izi var. Milliyet, Hürriyet, Posta, Fanatik, Radikal, Gözcü, Vatan, Kanal D, Euro D, CNN TÜRK, Dream TV, Dream Türk, Star TV, Euro Star, TNT, Teve2, Radyo D, Radyo Foreks, Slow Türk ve CNN Türk Radyo, özetle koca bir medya imparatorluğuna hükmetti Doğan ailesi. Bu hükümdarlık, 2018’deki dev satışla sona erdi ve Aydın Doğan ile kızları elindeki medya kuruluşlarını Demirören Medya’ya sattı.

Bu dev el değiştirme kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Tüm varlıkların bir anda elden çıkarılması da ilginçti, satış koşulları da üzerinde anlaşılan fiyat da. Doğan ailesi, birden bire medyadan elini ayağını çekmeye, bir geleneği devretmeye karar vermişti. Bir aile, 1997’den beri adıyla anılan gazete ve televizyonlardan vazgeçiyor, Aydın Doğan’ın kızları, içinde büyüdüğü, üzerinde uzmanlaştığı medya sektöründen elini ayağını çekiyordu.

“MEDYADAN ÇIKTIK GÜCÜMÜZÜ KAYBETTİK”

Medyaradar’a ulaşan kulislere göre tüm bunlara anlam vermekte zorlanan sadece biz değiliz, Doğan ailesi de hala anlam verebilmiş değil. Öyle ki pişmanlık da baş göstermiş durumda. İddialara göre Vuslat Doğan Sabancı, “İşimiz medya, medyadan çıktık ve gücümüzü kaybettik, adeta asansör boşluğuna düştük. Anladığımız iş kolu medya ve alanımıza dönmemiz gerekiyor” görüşünü dillendiriyor.

DOĞAN AİLESİ CİNER GRUBUNA MI ADAY?

Yine kulislere göre Aydın Doğan’ın kızları, medyaya geri dönmek için babalarını ikna etmeye çalışıyor. Show TV’yi almak için babalarını ikna edebilirlerse HaberTürk için de harekete geçecekler. Tabii ikna edilmesi gereken sadece Aydın Doğan değil.

ERDOĞAN’IN DA İKNA EDİLMESİ ŞART

Doğan ailesinin yeniden medyaya dönmesi için siyasetin de yeşil ışık yakması gerekiyor. Siyasi girişim için de kızların aklındaki isim damat Mehmet Ali Yalçındağ. Aydın Doğan’ın kızları, AK Parti ile ilişkileri iyi olan Mehmet Ali Yalçındağ’ın, Erdoğan’ı ikna edebileceğini düşünüyor.

‘PARAM ÇARÇUR OLUYOR’ DÜŞÜNCESİNDE

Ayrıca Aydın Doğan’ın son dönemde çok para kaybettiği ve parasının çarçur olduğunu düşündüğü de gelen duyumlar arasında. Öyle ki Doğan küçük damadı Ahmet Faralyalı’ya yüklü bir miktar para vermiş ve damat da Galatasaray’a sponsor olmuştu.

Doğan’ın başka bir yakınına da bankaya kaptırdığı Bodrum Gümbet'teki otelinin borçlarını kapatması için 5 milyon dolar para verdiği de kulislerde konuşuluyor.

Doğan’ın televizyon eğitimi almış kızları şu an Blue TV’de bir şeyler yapmaya çalışsa da ailenin eski gücüne kavuşması için medyaya dönmeyi muhakkak gerekli buluyor.

Kamudan herhangi bir iş de alamayan Aydın Doğan ise parasının çarçur olması ve kızlarının baskısı nedeniyle bu fikri gündemine almış gözüküyor.

Aile de hemen hemen herkes Aydın Doğan’a yeniden medyaya dönüş için baskı yaparken karısı Sema Doğan ise ısrarla Londra’ya yerleşilmesi gerektiği fikrini savunuyor. Aydın Doğan’ın ise bu fikre sıcak bakmadığı dile getiriliyor.