Gündem
04 Kas 2010 14:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

DOĞAN YAYIN HOLDİNG BÜNYESİNDE SÜRPRİZ SATIŞ HAZIRLIĞI!

Doğan Holding Genel Koordinatörü Nebil İlseven, Doğan Yayın sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı

Doğan Holding Genel Koordinatörü Nebil İlseven, Doğan Yayın sürecine ilişkin, "Piyasada bu ölçekte bir yatırımla ilgilenecek sayı belli. Herkes de hakikaten ilgileniyor. Türkiye’de bu medya olayı belli ki çekiciliğini koruyor" dedi.

İlseven, hiç düşünmedikleri bir varlıkla ilgili satışın gündeme gelebileceğini bildirdi.
İlseven, The Economist tarafından düzenlenen "Değişim Sürecinde Türkiye-Türk Hükümetiyle 18. Yuvarlak Masa Toplantısı" sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Doğan Yayın ile ilgili sürecin bir yatırım bankası kanalıyla yürütüldüğünü bildirdi.

"Kendilerine göre süreci düzenlemişler. Kısa liste denebilir. Sonuçta çok kalabalık bir şey değil" diyen İlseven, "İlgilenen kaç kişi var?" sorusu üzerine bunu bilmediğini, piyasada bu ölçekte bir yatırımla ilgilenecek sayını n belli olduğunu söyledi.

İlseven, "Herkes de hakikaten ilgileniyor. Türkiye’de bu medya olayı belli ki çekiciliğini koruyor" dedi.
"Doğan Yayın’ın içinde televizyon, dergi, gazeteler var. Bunları bölerek mi satacaksınız?" sorusuna İlseven, şu karşılığı verdi:

"Biz 1-1,5 yıldır bu yeniden yapılandırmayı yapıyoruz. Bunu belli bir düzene sokmadan ne satabilirsiniz ne operasyonel olarak etkin hale getirebilirsiniz ne yeni bir ortaklık düşünebilirsiniz. Bu yeniden yapılandırmanın tam da nedeni o işte... Elimizdeki o geniş varlık paketini belli bir düzene ve belli bir rasyonel yapı içinde daha etkin, daha iyi yönetilebilir ve satmazsak bile daha değerli hale gelebilir bir yapıya dönüştürmek... Bir şeyi değerli hale getirmek illa satmak için yapılmaz. Biz de yatırımcıyız. Biz de daha değerli bir varlığımız olsun istiyoruz. Dolayısıyla bu dediğiniz anlamda o süreç şu anda devam ediyor. Kimi ürünleri birleştiriyoruz, kimi şirketleri birleştiriyoruz, kimi işleri yavaşça kenara bırakıyoruz. Bütün bunlar tasnif ve düzenleme olayı... O noktada satış olabilir, gündeme gelebilir. Hiç düşünmediğimiz bir varlıkla ilgili bir satış gündeme gelebilir. Bütün bunlar bu yeniden yapılandırmanın bir parçası olarak görülmeli."