Gündem
09 Haz 2010 22:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

DOĞAN YAYIN HOLDİNG BORÇLARINI NASIL AZALTACAK?

Doğan Yayın Holding, piyasaya olan borçlarını kapatmak için yeni bir yol buldu

Doğan  Yayın Holding sermayesini yüzde 40 artışla 1.4 milyar liraya çıkararak net borçluluğu azaltmayı hedefliyor.
 
Reuters’ın haberine göre, şirketten bir yetkili ajansa yaptığı açıklamada, "Sermaye artırımından gelen para ile net borçluluğu azaltmayı hedefliyoruz" dedi. Doğan Yayın Holding, önceki akşam KAP’a yaptığı açıklamada, 2 milyar lira kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 1 milyar lira olan çıkarılmış sermayesinin tamamının nakden karşılanmak suretiyle yüzde 40 artışla 1.4 milyar liraya çıkarılmasına karar verildiğini bildirmişti.
 
Kâr için zemin hazırlandı
Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Soner Gedik, 13 Mayıs 2010 tarihinde, ana ortakların politikasının finansal yapıyı daha da kuvvetlendirmek olduğunu belirterek, "Operasyonel nakit akışımızın düzelmeye başlaması ve sermaye artırımlarıyla grup bünyesindeki borç pozisyonu azaltılıyor. Şirketlerimizin kârlılıklarının artması ve borçluluk oranımızın düşmesi ile kurlarda da dalgalanmalar olmadığı takdirde net kârımızın önümüzdeki dönemlerde tekrar pozitife dönmesi için uygun zemin hazırlandı" diye konuşmuştu.

Finans Invest ise yayınladığı notta, Doğan Yayın Holding’in bedelli sermaye artırımı sonrası 2009 yılından bu yana şirkete eklenen nakit tutarının 782 milyon liraya ulaşacağı belirtilerek, kararın hissede ilk aşamada olumsuz etki yapabileceği kaydedildi. Notta, şirkete yönelik devam eden vergi davaları sonuçlanana kadar medya varlıklarında bir birleşme ya da satın alma beklenmediği vurgulandı.