Medya
10 Nis 2018 09:32 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:09

Doğan Medya devir teslim töreninde adı geçmişti! Aydın Doğan'ın sevmediği avukat kim?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, dün gerçekleşen devir teslim töreniyle ilgili olarak bir ayrıntıya dikkat çekti.

Doğan Medya'nın Demirören Grubu'na satışının ardından dün Hürriyet gazetesinin binasında devir teslim töreni düzenlenmişti.

Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Demirören Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören kürsüye çıkarak birer konuşma yaparken, Demirören de, satış sonrası ilk kez konuşmuş olmuştu.

"BU DEVRİ FARKLI BİR BOYUTA TAŞIR"

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, dün gerçekleşen devir teslim töreniyle ilgili olarak bir ayrıntıya dikkat çekti.

Demirören'in konuşmasında geçen, "Aydın Bey ne kadar sevmese de hukuk işleri için de avukat Fatih Savaş Bey ve ekibine de teşekkür ederim" ifadelerini ele alan Toker, Demirören'in teşekkür ettiği, Aydın Doğan'ın "sevmediği" o avukatı araştırdığını belirtti.

Toker, o avukatın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın yönettiği Turkuvaz Medya Grubu Hukuk Grup Başkanı olduğunu ifade etti.

Toker, "-Eğer isim benzerliği değilse - Turkuvaz Medya Grubu Hukuk Grup Başkanı’nın adının Fatih Savaş olduğu bilgisine ulaşıyorsunuz" derken, "Bu durumda Demirören’in teşekkür ettiği, yani Doğan Medya satış müzakerelerinde emeği geçtiği anlaşılan avukat Fatih Savaş’ın, Turkuvaz Medya Grubu Hukuk Başkanı ile aynı kişi olup olmadığının yanıtı, şüphesiz bu devri farklı bir boyuta taşır" diye belirtti.

Turkuvaz grubunun bünyesinde; Sabah gazetesi, ATV, A Haber de yer alıyor.

Toker'in yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Dünkü törende dikkat çeken ifadeye gelelim: Demirören, başta ailesi olmak üzere konuşmasının teşekküre ayırdığı bölümü ilginç bir cümleyle sonlandırdı:

'Aydın Bey ne kadar sevmese de hukuk işleri için de avukat Fatih Savaş Bey ve ekibine de teşekkür ederim.'

'Aydın Bey’in sevmediğ' avukat Fatih Savaş kim diye merak ettiğinizde -eğer isim benzerliği değilse - Turkuvaz Medya Grubu Hukuk Grup Başkanı’nın adının Fatih Savaş olduğu bilgisine ulaşıyorsunuz.

Geçen yılki genel kurulda Televizyon Yayıncıları Derneği Genel Sekreterliği’ne seçilmiş. Daha önce aynı derneğin saymanıymış.

Bu durumda Demirören’in teşekkür ettiği, yani Doğan Medya satış müzakerelerinde emeği geçtiği anlaşılan avukat Fatih Savaş’ın, Turkuvaz Medya Grubu Hukuk Başkanı ile aynı kişi olup olmadığının yanıtı, şüphesiz bu devri farklı bir boyuta taşır."