Gündem
30 Oca 2011 18:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

DOĞAN MEDYA CENTER ÖNÜNDE CANDAŞ TOLGA IŞIK'A PROTESTO GÖSTERİSİ!

Doğan Medya Center, çalışanlarını tedirgin eden "Çanak anten" protestosu..Binaya taş yağdıran göstericilere polis müdahale etti.

Bağcılar’daki Doğan Medya Center önünde eylem yapıp, Dünya Gazetesi, polis aracı ve otobüs durağını taşlayan gruba polis müdahale etti. Polisin tazyikli suyla dağıtmaya çalıştığı grup, seyir halindeki bir polis panzerini taşlayıp, bir polis aracına da saldırmaya çalıştı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık’ın köşe yazısını protesto etmek için Doğan Medya Center önünde toplandı.

Yazarı protesto eden grup adına Bengiz Yıldız ve beraberindeki birkaç kişi içeri girerek, gazete yöneticileriyle görüştü. Görüşmenin ardından dışarı çıkan Yıldız, yaptığı açıklamada köşe yazısına tepki göstererek, olay yerinden ayrıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemin ardından dağılmaya başlayan grup, polisin Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’nı (TOMA) taşladı.

Olay çıkaran gruba polis tazyikli suyla müdahale etti. Bu sırada göstericiler Doğan Medya Center binası yerine Dünya Gazetesi’ni taşladı. Trafik lambaları ve otobüs durağını da taşlayarak zarar veren grup, TEM bağlantı yolunu kısa süreliğine trafiğe kapattı.

Polisin müdahalesine rağmen dağılmamakta ısrar eden göstericiler, TEM Otoyolu’nda seyreden bir polis otosuna da saldırmak istedi. Gruptan bazı kişilerin araya girmesi ile bundan vazgeçen grup, TEM’de ilerleyen bir panzeri taşladı. Öfkeli grup, bir süre polise diredikten sonra dağıldı.

O YAZIDA NELER VARDI?