Polemik & Kulis
23 Mar 2018 11:15 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:06

'Doğan Kitap ve D&R, Amazon'a satılacak' iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Doğan Medya Grubu bünyesinde bulunan Doğan Kitap ve D&R'ın amazon.com'a satılacağını ileri sürdü.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011’de Milliyet ve Vatan’ı sattığı Erdoğan Demirören’le Doğan Medya Grubu’nun satışı konusunda anlaştı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, grup bünyesinde bulunan Doğan Kitap ve D&R'ın amazon.com'a satılacağını iddia etti. 

Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Tük kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu’nu satın alan Demirören grubu, bu satın almada başka bir sermaye grubu ile işbirliği yapacak.

Doğan Medya Grubu’nun satışının KAP’a bildirilmesinin ardından birçok tartışma doğdu. Medyada tekelleşme iddiası sosyal medyada gündem olurken CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Doğan Kitap D&R mağazalarının Amazon’a satılacağını iddia etti.



Haberi sosyal medya hesabından duyuran Yarkadaş, “Doğan Medya Grubu, kitap yayıncılığına da veda edecek. Doğan Kitap ve D&R mağazaları amazon.com‘a satılacak” dedi.