Polemik & Kulis
06 Nis 2018 21:05 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:08

Doğan Holding CEO'sundan satış açıklaması: "Doğan Grubu medyadan tamamen çekilmedi" (Medyaradar/Özel)

Doğan Holding CEO'su Yağmur Şatana, Doğan Holding ile Demirören Holding arasında imzalanan anlaşmanın şartlarını açıkladı.

Doğan Medya Grubu'nun el değiştirdiği tarihi satışta, Doğan Holding ile Demirören Holding arasında imzalar atıldıktan kısa süre sonra, Doğan Holding  Şirketler Grubu A.Ş İcra Kurulu Başkanı Yağmur Şatana  çalışanlara, anlaşmanın detaylarını içeren bir eposta gönderdi.

Tüm çalışanlara gönderilen mailde, 22 Mart'ta başlayan görüşmelerin  tamamlandığı bilgisine yer verildi ve hangi yayın organlarının satıldığı tek tek açıklandı. Yağmur Şatana açıklama mesajında, "Doğan Grubu, bu satış ile medya sektöründen -tamamen olmasa da- büyük ölçüde çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

HANGİ KURUMLAR DOĞAN MEDYADA KALDI?

Yağmur Şatana'nın gönderdiği mailde, "Blue TV, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Müzik Yapım (DMC), D Yapım, Hürriyet Emlak, Kanal D Romanya, Slow Türk şirketleri faaliyetlerini Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ bünyesinde devam ettirecektir" dedi.

İşte Yağmur Şatana'nın çalışma arkadaşlarına gönderdiği mesaj;

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,
Doğan Grubu Onursal Başkanı Sayın Aydın Doğan’ın 22.03.2018 tarihindeki açıklaması ile başlamış bulunduğumuz medya kuruluşlarımızın Demirören Grubu’na devir sürecinde son aşamaya gelinmiş bulunmaktadır.
06.04.2018 tarihinde Demirören Grubu ile hisse satış sözleşmesi imzalanmıştır. Doğan Grubu;
- Doğan Gazetecilik A.Ş.,
- Doğan Haber Ajansı A.Ş.,
- Doğan TV Holding A.Ş.,
- Mozaik İletişim Hizmetleri AŞ (D-Smart),
- Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.,
- Doğan Dağıtım AŞ’ni (Yaysat),
- Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım A.Ş. (Medyanet) ve
- Dogan Media International GmbH (DMI)
kapsayan bu satış ile medya sektöründen -tamamen olmasa da- büyük ölçüde çıkmaktadır.
Blue TV, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Müzik Yapım (DMC), D Yapım, Hürriyet Emlak, Kanal D Romanya, Slow Türk şirketleri faaliyetlerini Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ bünyesinde devam ettirecektir. (Konuyla ilgili detaylı resmi bilgiler Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklamadan edinilebilir.)
Doğan Grubu olarak, 40 yıla yaklaşan bu uzun yolculuk boyunca medya şirketlerimizde görev yapmış ve hala görevi başında olan tüm çalışma arkadaşlarımıza emekleri, özverileri, Grubumuza ve Türkiye’ye kattıkları benzersiz değerler için tekrar tekrar teşekkür ederiz.
Grubumuz, 60 yıldır olduğu gibi Türkiye’ye değer katmaya devam edecektir.
Bu sürecin tüm şirketlerimiz, çalışanlarımız, medya sektörümüz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

Yağmur Şatana
Murahhas Üye
İcra Kurulu Başkanı
Doğan Holding Şirketler Grubu A.Ş.