Polemik & Kulis
22 Kas 2016 13:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Doğan Haber Ajansı'ndan 'yeni medya' hamlesi! Atama yapıldı, görüşmeler başladı! (Medyaradar/Özel)

Türkiye’nin en güçlü haber ağına sahip kuruluşlardan biri olan DHA'da atılım için düğmeye basıldı.

1999’un son aylarında Hürriyet Haber Ajansı (HHA) ile Milliyet Haber Ajansı’nın (MİLHA) birleşmesiyle kurulan ve Türkiye’nin en güçlü haber ağına sahip kuruluşlardan biri olan Doğan Haber Ajansı hamle yapmaya hazırlanıyor.

Doğan Medya Grubu’na bağlı gazeteler, televizyon kanalları, radyolar, WEB siteleri ile grup dışında çok sayıda basın yayın kuruluşuna haber, fotoğraf ve görüntülü haber servisi yapan DHA'yı yeni, enerji ve daha dinamik bir ajans kimliğine kavuşturmak amacıyla düğmeye basıldı.

Uluslararası ajansların ve medyanın yeni mecralarda (internet, dijital televizyonculuk) nasıl yapılandıkları araştırılarak benzer alanlarda atılım yapılması kararı alındı.

Ajans bu yeni hamle çerçevesinde Avrupa başkentlerinde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yeniden yapılanmak için bir dizi isimle görüşmeler yapmaya başladı.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen bu oluşum çerçevesinde daha önce İhlas Haber Ajansı, DHA ve Skytürk'te görev yapan ve son olarak Anadolu Ajansı Türk Dünyası Haber Paketi Müdürü olan Salih Zeki Sarıdanişment bünyeye katıldı.



Sarıdanişment DHA'da Yeni Medya Direktörlüğü görevine getirildi.

Salih Zeki Sarıdanişment göreve getirilmesinin ardından İhlas Holding'in tek para kazanan medya mecrası olan İHA'dan editör takviyesi gerçekleştirdi.

MEDYARADAR/ÖZEL