Polemik & Kulis
11 Eki 2017 18:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:11

Doğan Haber Ajansı o muhabirin cezasını kesti! (Medyaradar/Özel)

Ankara Tren Garı Patlaması için yapılan etkinlikle dalga geçen DHA muhabiri için karar verildi.

Doğan Haber Ajansı muhabiri Faruk Kıyak, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin 10 Ekim 2015'te Ankara tren garındaki terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için gerçekleştirdikleri tiyatral canlandırma esnadında "Keşke gerçek olsa" paylaşımında bulunmuştu. Skandalın fark edilmesinin ardından olay haber sitelerine yansıdı ve sosyal medyada büyük tepki çekti.

YAYIN İLKELERİMİZE TERS
İşte bu skandalın ardından Doğan Haber Ajansı bugün harekete geçti ve Faruk Kıyak ile yolları ayırma kararı aldı. Nisan 2016’dan beri Kocaeli bürosunda görev yapan Çınar’ın bu hareketinin Doğan Yayın İlkeleri’ne ters düştüğünü belirten kurum, muhabirin bu paylaşımını kesinlikle onaylamadıklarını belirtti ve şu açıklamayı yayınladı:

YOLLARIMIZI AYIRDIK
Geçen yıldan bu yana Doğan Haber Ajansı Kocaeli bürosunda görevli muhabir arkadaşlarımızdan Faruk Kıyak, kişisel sosyal medya hesabında ajansımızın hiç onaylamadığı ve Doğan yayın İlkeleri’ne ters düşen bir paylaşımda bulundu. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdikleri Ankara Garı terör saldırısının ikinci yıldönümü anma etkinlikleri nedeniyle bazı çevrelerinde haklı tepkilerine neden olan bu paylaşımdan ötürü, Faruk Kıyak ile bugünden itibaren geçerli olmak üzere yollarımızı ayırdığımızı bildiririz.