Gündem
14 Nis 2010 12:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

DOĞAN GRUBU ŞİRKET YAPISINI DEĞİŞTİRDİ!.. AYDIN DOĞAN HAYIRSEVER OLUYOR!..

Doğan Şirketler Grubu, şirket ana sözleşmesine eklediği bir maddeyle faaliyet alanınına yardım ve bağışı da ekleyerek hayırseverlik adına önemli bir adım attı.

Bu ayın başında ana faaliyet alanına yardım ve bağışı da dahil eden THY gibi ana sözleşmesinde değişiklik yapan Doğan Holding, yeni ana sözleşmesine göre dernek ve vakıfların yanı sıra belediye ve köylere de yardım ve bağışta bulunabilecek.

 Doğan Şirketler Grubu Holding'den yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu'nun 12 Nisan 2010 tarihli toplantısında, Şirket Ana Sözleşmesi'nin "Konu" başlıklı 4. maddesinin  değiştirilmesine karar verildiği belirtildi. Holding'in kişi ve kurumlara yapacağı yardım ve bağışlarda elini  rahatlatan  söz konusu düzenleme şöyle: 

BELEDİYE VE KÖYLER

"Holding Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen esaslar dahilinde; genel bütçeye dahil dairelere, katma bütçeli idarelere, il özel idarelerine, belediyelere ve köylere, Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınan vakıflara, kamu menfaatlerine yararlı sayılan derneklere, bilimsel araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunan kurumlara, üniversitelere, öğretim kurumlarına ve bu gibi kişi veya kurumlara yardım ve bağışta bulunabilir."

Yardım ve bağışlar için genel kurul onayına ihtiyaç duyan Türk Havayolları (THY) da geçen haftalarda ana sözleşmesine bir madde ekledi.

Gazete Haberturk