Polemik & Kulis
11 Şub 2017 22:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:28

Doğan Grubu İrfan Değirmenci gibi Fatih Çekirge'yi de kovacak mı?

Kanal D, ünlü ekran yüzü İrfan Değirmenci'nin, referandumda "Hayır" oyu kullanacağını açıklamasından dolayı kovulduğunu duyurdu.

Doğan Grubu'nun sahibi olduğu Kanal D, sabahları "İrfan Değirmenci ile Günaydın" programını sunan İrfan Değirmenci'nin, referandumda "Hayır" oyu kullanacağını açıklamasından dolayı kovulduğunu duyurdu.

Kanal D internet sitesinden yaptığı açıklamada Değirmenci'nin, Doğan Yayın İlkeleri'nin "tarafsızlık ilkesini" ihlal ettiği iddiasıyla iş akdinin feshedildiği açıklandı.

Açıklamada tam olarak, "Arkadaşımız İrfan Değirmenci, sosyal medyada, 10 Şubat tarihinde yazdığı mesajlarla, açıkça kamuoyu gündeminde tartışılan bir konuda taraf olmuştur. Bu nedenle kendisiyle iş akdimizi sonlandırıyoruz" denildi.

Doğan Grubu'nda çalışan ve uzun zaman önce 'evet' oyu vereceğini açıklayan isimler ise işlerine devam ediyor. Bunlardan biri de Hürriyet yazarı Fatih Çekirge.

Fatih Çekirge, 30 Ocak tarihli Hürriyet'teki “Madem sordunuz, ben de oyumu açıklıyorum, çünkü” başlıklı yazısında, referandumda kullanacağı oyu açıklamıştı. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür’ün kendisine çağrı yaptığına dikkat çeken Fatih Çekirge köşesinde, “Ben yıllardır başkanlık sistemini savunan birisi olarak elbette, ‘Evet’ diyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Fatih Çekirge'nin Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği için bu hamleyi yaptığı kulislerde konuşuluyordu. Doğan Medya'nın 'hayır' diyen İrfan Değirmenci'yi işten çıkardıktan sonra 'Evet' diyen Fatih Çekirge'ye ne gibi bir yaptırım uygulayacağı ise merak konusu oldu.