Gündem
26 Ağu 2014 09:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

Doğan Grubu hisselerinde 'vergi incelemesi' düşüşü

Doğan Holding grubu Cuma günü hakkında vergi incelemesi gerçekleştirildiği haberinin ardından yeni haftanın ilk gününe değer kaybıyla başladı.

Doğan Holding grubu Cuma günü hakkında vergi incelemesi gerçekleştirildiği haberinin ardından yeni haftanın ilk gününe değer kaybıyla başladı. Doğan Holding yüzde 1, 27, Doğan Yayın Holding  yüzde 2,56, Hürriyet Gazetesi yüzde 1,56 ve Doğan Gazetecilik  yüzde 0,8 değer kaybetti. BIST 100 endeksi ise yüzde 0,42 değer kazandı.
The Wall Street Journal Türkiye'den Akın Aytekin'in haberine göre Doğan Grubu yönetimine yakın bir kaynağın Cuma günü  vergi incelemesi konusunda yaptığı açıklamaların ardından Maliye Bakanlığı yetkilileri bunun "vergi mahremiyeti"ne girdiğini söyleyerek bir yorum yapamayacaklarını belirttiler.
Haberi ardından Doğan Grubu'ndan borsaya açıklama yapıldı. Açıklamada, "Doğan Grubu'na ait şirketlerde" vergi incelemesi olduğunun ifade edildiği görülmüş ve söz konusu vergi incelemeleri ile ilgili olarak farklı değerlendirmeler yapıldığı izlenimi edinilmiştir. Türkiye'de faaliyet gösteren her mükellef gibi, Şirketimiz ve/veya Şirketimizin doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklıkları da dönemler itibariyle olağan vergi incelemelerine tabi tutulmakta olup, devam eden vergi incelemeleri ile ilgili olarak Şirketimizce kamuya duyurulması gereken herhangi bir durum söz konusu değildir" ifadelerine yer verildi.
WSJ Türkiye'nin haberine göre Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nun istifasına giden süreçte Aydın Doğan'ın "Her gün hükümeti eleştirmek gazetecilik değil. Ülkede siyaset dışında da bir sürü şey oluyor. Ben bir servet kaybettim. Ama hep arkanızda durdum. Siz de benim arkamda durun" uyarısının etkili olduğu belirtilmişti.
Berberoğlu'nun istifasından kısa bir süre sonra gazetenin en çok okunan yazarlarından Yılmaz Özdil de istifa ederek gazeteden ayrıldı.