Gündem
13 Kas 2012 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

DOĞAN GRUBU HANGİ ŞİRKETE ORTAK OLDU?

Kandilli A.Ş., ilk yatırımını Aydın Doğan'ın ilk şirketlerinden Ortadoğu Otomotiv'in sahibi olduğu iki arsaya yaptı.

Doğan Grubu,Rönesans Gayrimenkul şirketi ile ortak oldu. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan sahibi olduğu iki arsayı yeni kurulan Kandilli A.Ş.'ye 53,5 milyon dolara sattı.
 24 Eylül tarihinde Doğan Grubu şirketlerinden Milta Turizm ile portföyünde çok sayıda alışveriş merkezi ve ofis projesi bulunan Rönesans Gayrimenkul ile şirket kurmak için kolları sıvamıştı.
 
Ekonomiservisi.com'dan Zeynep Çetin'in haberine göre İki şirket kurucu ortak sıfatı ile yüzde 50 – yüzde 50 paya sahip olacağı Kandilli Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Yönetim ve Ticaret A.Ş. kuruldu.
 
Arsalar Ümraniye'de
 
Yurt içinde gayrimenkul projeleri gerçekleştirmek üzere kurulan Kandilli A.Ş., ilk yatırımını Aydın Doğan'ın ilk şirketlerinden Ortadoğu Otomotiv'in sahibi olduğu iki arsaya yaptı.
 
Kandilli A.Ş, Ortadoğu Otomotivden İstanbul Ümraniye'de bulunan toplam 23 bin 685 metrekare 2 adet komşu arsayı bugün satın aldı.
 
Arsalar için KDV dahil toplam 53 milyon 566 bin dolar ödeyecek olan Kandilli A.Ş, 2,5 milyon dolarlık kısmını peşin ödedi. Geri kalan 51 milyon doları ise 1 Nisan 2015 tarihine kadar 6 taksit ile ödenecek.
 
Doğan ailesinin sahibi olduğu Ortadoğu Otomotiv'in portföyünde Trump Towers ve Hilton Oteli'nin bulunduğu arazi gibi önemli gayrimenkuller bulunuyor.