Polemik & Kulis
22 Eki 2015 10:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Doğan Grubu, Ethem Sancak'ı topa tuttu: Kumarcı yeğen ile BMC arasına sıkışmış kirli bezirgan!

Doğan Medya Grubu’na ait Hürriyet ve Posta gazetelerinde bugün ‘Havuz medyasının üçlü çetesi panikte‘ başlığıyla yayınlanan yazıda ‘Havuz medyası’ topa tutuldu.

Doğan Medya Grubu, Hilton Oteli’ne ilişkin Sabah’ın da içinde yer aldığı Turkuvaz Grubu ile Sancak medyasında yer alan haberlere sert yanıt vererek, Star Medya Grubu'nun sahibi Ethem Sancak için “Kumarcı yeğen ile BMC arasında sıkışmış kirli bir bezirgan” ifadelerini kullandı.

Doğan Medya Grubu’na ait Hürriyet ve Posta gazetelerinde bugün ‘Havuz medyasının üçlü çetesi panikte‘ başlığıyla yayınlanan yazıda ‘Havuz medyası’ topa tutuldu.

Hilton Oteli’ne ilişkin ihalede yolsuzluk yapıldığını savunan AKP’ye yakın medya organlarına yanıt veren Doğan Medya Grubu’nun açıklamasında “Doğan Grubu şirketlerinin sahiplerinin kim olduğu, şirketlerinin rakamları ve kaynakları belli. Ancak kamuoyu Sabah ve Sancak gruplarının gerçek sahiplerinin kim olduğunu bilmiyor. İşte Türk medyasındaki şaibeli bir havuzun içinde yıkanmaya çalışan kirli sahiplerinin gerçek yüzü” denildi.

Yazıda Kalyoncu Grubu, Ethem Sancak ve Serhat Albayrak için özetle şu ifadeler kullanıldı:

‘Kalyoncu: ‘Cambaza bak’ yapmaya çalışan kukla patron

Sabah Grubu’nun kukla sahibi. Çünkü bütün Türkiye, gazetede asıl iplerin Serhat Albayrak’ın elinde olduğunu biliyor. Kalyoncu grubu, özellikle son 10 yılda devletten aldığı ihalelerle büyüdü. , kendisine sağlanan ayrıcalıkların karşılığını, 2007 yılında şaibeli ve sadece tek şirketin katıldığı bir ihale ile satılmış olan Sabah Grubu için kaynağı belli olmayan bir havuz oluşturarak ödedi. 25 Aralık fezlekesinin ana konusunu oluşturan ve yakın tarihin “en muamma” havuzu olan bu toplama paranın nereden ve nasıl geldiği sorusu Türkiye’nin üzerinde asılı durmaya devam ediyor.

Ethem Sancak: Kumarcı yeğen ile BMC arasında sıkışmış bir bezirgan

Gençlik yıllarında Mao’cuydu. Bir anda nasıl olup bu kadar iktidar aşığı haline geldiğini kimse anlayamadı. Hangi parayla satın aldığı hâlâ belli olmayan gazetelerini ve televizyonlarını siyasetin kalaşnikofu haline getirdi. En büyük korkusu, devletin karanlık mahfilleriyle tuttuğu kirli işin ortaya çıkması. En yumuşak karnı BMC ihalesinde dönen dolaplar ve ödenmeyen KDV’ler. En zayıf halkası, kumar borcu yüzünden tahsilat çetesinin silahlı saldırısına uğrayan kuzeni. Düzeni bozulacak ve bütün bu dolaplar ortaya çıkacak diye sindirmek ve susturmak için Doğan medyasına saldırıyor.

Serhat Albayrak: Gölgedeki gerçek patron hâlâ o mu?

Kardeşi Berat Albayrak Çalık Holding’in tepe yöneticisiydi. Başında bulunduğu şirket, şaibeli bir ihale ve devlet bankalarından aldığı 750 milyon dolarlık kredi ile Sabah Grubu’nu alınca, o da medya grubunun başına ağabeyi Serhat Albayrak’ı getirdi. Şirket daha sonra yine şaibeli bir şekilde Havuz ortaklığına geçtiğinde, Serhat Albayrak medya grubunun yöneticiliğine devam etti. Gazetede künyede ismi yazılı değil, ancak Turkuvaz Medya Grubu’nda bütün iplerin Serhat Albayrak’ın elinde olduğu herkesin malumu.