Medya
10 Ağu 2015 09:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

Doğan Akın Ali Bayramoğlu'nu topa tuttu: "Maskeli bir yanaşma, yalancı bir Sezar"

Ali Bayramoğlu ile Doğan Akın arasındaki polemik tam gaz devam ediyor. Söz sırası bu kez Doğan Akın'a geldi.

Ali Bayramoğlu ile Doğan Akın arasındaki polemik tam gaz devam ediyor.  Herşey Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu'nun Marketing Türkiye dergisine verdiği röportaj ile başlamıştı.

"GEZİDEKİ TUTUMU BENİ AKP KARŞISINA İTTİ"

7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak'ın sahibi olduğu 24 TV televizyon kanalında daimi yorumculuk yaptığı program yayından kaldırılan Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, "Ben AKP'yi reformcu olduğu dönemde çok destekledim ki hâlâ da Türkiye'ye getirilerinin çok olduğunu düşünüyorum. Ama son dönemdeki siyaset tarzları, Cumhurbaşkanı'nın tavrı, Gezi Olayları'ndaki tutum beni de AKP'nin karşısına itti" açıklamasını yapmıştı.

"PİŞMAN OLDUM, BURNUMDAN GELDİ, HASAN CEMAL SÖYLEŞİSİ OLMUŞ..."

Kendisinin 28 Şubat'taki tavrı yüzünden eleştirilerine rağmen AK Parti tarafından dışlanmadığını da söyleyen Bayramoğlu, röportaj yayınlandıktan bir kaç gün sonra pişman olduğunu önce köşesinden açıklamış, sonra da katıldığı bir televizyon programında "doğrusu o dergiye röportaj verdiğim için pişman oldum. Burnumdan getirdiklerini söyleyebilirim" demiş ve eklemişti:

"... bazı cümleleri, bir alttan, bir üstten almış ve arka arkaya koymuş. Her bir cümle, kendisinden bir önceki ve bir sonraki cümleden koparılarak, en sert haliyle oraya yapıştırılınca, önce AK Partiyle ilgili, sonra medyayla ilgili... Ortaya çıkan bir Ali Bayramoğlu söyleşisi değil, olmuş bir Hasan Cemal söyleşisi. Öfkeli, kızgın, takıntılı bir söyleşi.Bu hoşuma gitmedi."

DOĞAN AKIN: EVE DÖNÜŞ YOLUNU BULABİLECEK Mİ?
T24 sitesi genel yayın yönemteni Doğan Akın, Bayramoğlu'nun röportaj sonrası aldığı tavrı sert bir şekilde eleştirimiş ve "Kötü ruhlu biri mi Ali Bayramoğlu? Bence değil. Ama ruh, biraz da olmak istediğiniz şeydir, olduğunuz şey değil...
En azından doğru gazetecilik tartışmasında yanlış cast, budur Bayramoğlu." yazmıştı.

TOPA ETYEN MAHÇUPYAN GİRİYOR
Akın'ın yazısında 10 gün sonra Akşam yazarı Etyen Mahçupyan bir yanıt kaleme aldı. Doğan Akın'ın Bayramoğlu hakkında "bir karalama" yazdığını öne süren Mahçupyan  yazının "nefretin kuluçka döneminin epeyce uzun sürebildiğini gösteren bir makale" olduğunu dile getirdi.

MAHÇUPYAN'A ÇOK SERT YANIT
Doğan Akın, dışarından topa giren Mahçupyan'a sert bir yanıt verirken, Ali Bayramoğlu ile ilgili iddia ve eleştirilerini de net bir şekilde ortaya koyan bir yazı yazdı ardından...
Doğan Akın, "Etyen Mahçupyan; işte sizin hikâyeniz, öyle pis, öyle semiz..." başlıklı yazısında "Mahçupyan, bu kez "biraz daha ağır sıklet bir Bayramoğlu gibi" bize doğrularını buyururken "yalan"ı da yardıma çağırdığı bir yazıyla çıktı karşımıza" yazdı ve  "Uzunca bir süredir ne dediğini değil de, neyi örtmek, hangi eğriyi doğrultmak, neye kılıf uydurmak istediğini anlamak üzere de izlediğim Mahçupyan" diyerek eleştirisinde vites yükseltti.

ALİ BAYRAMOĞLU'NDAN YANIT
"Orada dur bakalım Doğan Akın" başlıklı bir yazı kaleme alan ve başlığa "(1)" notunu koyan Ali Bayramoğlu ise  "Nevzuhur bir guru, bir süredir sahiplerinden olduğu T24 sitesinde bana yönelik yazılar kaleme alıyor" diyerek başladığı yazısında "Bu işe bir nokta koyalım" dedi ve üst üste dört yazı kaleme aldı.

MARKETİNG TÜRKİYE O SES KAYDINI YAYIMLADI
Bu arada Reklam pazarlama dergisi Marketing Türkiye, Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu'nun, kendisiyle yapılan söyleşinin "uydurma bir özet"le derginin internet sitesinde yayımlandığı iddiasına ses kaydıyla yanıt verdi.
Marketing Türkiye dergisi Bayramoğlu röportajının ses kaydını yayımladı

YALANCI BİR SEZAR OLARAK ALİ BAYRAMOĞLU

Bugün köşesinde Yeni Şafak yazarı Bayramoğlu için "Maskeli bir yanaşma, yalancı bir Sezar" ifadelerini kullanan Doğan Akın ise polemiğin sertlik dozunu yükselten bir yazı ile yanıt verdi:

"Bayramoğlu, iktidar mahfillerinde kendisini "28 Şubat mazisinin koruduğunu" iddia edince, kendi yazıları ve açıklamalarından alıntılar eşliğinde bazı sorular sordum. Bu sorular üzerine "Orada dur Doğan Akın" diye başlayan "Doğan Akın'la işim şimdi başlıyor" diye devam eden dört yazı kaleme aldı Bayramoğlu. Büyük laflar eşliğinde, Pompei'de kazandığı zafer için "Veni Vidi Vici / Geldim, gördüm, yendim" diyen bir Sezar edasıyla. Ama cevap vermek yerine uzandığı divanda yalanlar savuran sahte bir Sezar: Veni, vidi vıdı vıdı!..

DOĞAN AKIN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ