Doğal gaz ve ısınma gideri desteğinin ayrıntıları belli oldu! Maaşlara 1.000'er TL'lik destek

9 Kasım'da yürürlüğe giren çalışanlara doğal gaz ve ısınma gideri desteği düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu. İşverenlerin çalışanlara yapacakları yardımın rakamı da netleşti. Düzenleme, işverenin çalışanların maaşlarına ek olarak 1.000 TL'ye kadar maddi yardım yapmasını kapsıyor. İşte destekle ilgili tüm merak edilenler.

Doğal gaz ve ısınma gideri desteğinin ayrıntıları belli oldu! Maaşlara 1.000'er TL'lik destek - Sayfa 1


Düzenlemeye göre Hazine, asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 TL gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 TL'den vazgeçiyor.

136
Doğal gaz ve ısınma gideri desteğinin ayrıntıları belli oldu! Maaşlara 1.000'er TL'lik destek - Sayfa 2

633 TL'lik bu rakam çalışanın maaşına eklenebilecek. Ayrıca, işverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık 1.000 TL'ye kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemeyecek, yani işveren bu kadar parayı, 1000 TL'yi 2023 yılı haziran ayına kadar işçinin maaşına ekleyebilecek.

236
Doğal gaz ve ısınma gideri desteğinin ayrıntıları belli oldu! Maaşlara 1.000'er TL'lik destek - Sayfa 3


DÜZENLEMEYLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORULAR

Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle herkes "Çalışana doğal gaz desteği nedir?", "İşveren çalışana doğal gaz desteği vermek zorunda mı?",

336
Doğal gaz ve ısınma gideri desteğinin ayrıntıları belli oldu! Maaşlara 1.000'er TL'lik destek - Sayfa 4

"Doğal gaz desteği maaşlara nasıl yansıyacak?", "Doğal gaz desteğinde maaş sınırı var mı?" gibi soruları merak eder oldu.

436