Kültür Sanat
26 Nis 2022 09:38 Son Güncelleme: 26 Nis 2022 09:41

Doctor Strange'e eşcinsel yasağı

"Doctor Strange in the Multiverse of Madness" filmde eşcinsel karakter olmasından dolayı film pek çok Arap ülkesinde yasaklandı.

Marvel yapımı "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" filmi, eşcinsel bir karakter içermesinden dolayı Suudi Arabistan'da ve diğer birçok Arap ülkesinde artık yayınlanmayacak.

Variety'nin haberine göre, Suudi Arabistan sansür yetkilileri, istedikleri değişiklikler Disney tarafından onaylanmadığı için filmin krallıkta gösterime girmesine izin verilmedi.

"The Baby-Sitters Club" oyuncusu Xochitl Gomez tarafından oynanan yeni kahramanın, çizgi romanlardakine uygun olarak filmde de eşcinsel olduğu belirtildi.

ABD'de ve ülkemizde 6 Mayıs'ta vizyona girecek olan "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", Körfez ülkelerinde 5 Mayıs'ta vizyona girecekti fakat bu bölgede seks, eşcinsellik ve dini konularla ilgili veya bunları içeren filmler sansür kurallarına uymak için rutin olarak yeniden kurgulanıyor.

Suudi Arabistan'daki izleyiciler yakın zamanda, eşcinsel bir çiftin yer aldığı Marvel'ın "Eternals" filmi ile "West Side Story" filmini de izleyemediler. Sansür talepleri de reddedildiği için, filmler vizyona girmemişti.

"Doctor Strange in the Multiverse of Madness" (Doctor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında) Kuveyt ve Katar'da da yasaklansa dafilm, sansür konusundaki tutumunun biraz daha esnek olduğu bilinen Birleşik Arap Emirlikleri'nde vizyona girecek.